Temeli atılan hastaneler için üç gün sonra ihale yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Hatay’da temel atma törenine katıldığı hastanelerin ihalelerinin üç gün sonra yapıldığı ortaya çıktı.

Gündem 30 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 24 Mart Cuma günü Hatay’ın İskenderun ilçesinde deprem konutları ve Defne Yeni Devlet Hastanesi temel atma törenine katıldı. Ancak, temeli atılan hastane için henüz ihaleye bile çıkılmadığı, ihale sürecinin temel atma töreninden üç gün sonra gerçekleştiği ortaya çıktı.

Türk Telekom “depremden ders almış”, bir sonraki depreme hazır olacakmış

Sözcü’den Deniz Ayhan’ın haberine göre Erdoğan’ın 24 Mart’ta temelini attığı Hatay Erzin’deki 50 yataklı acil durum hastanesi yapım işi ihalesi 27 Mart 2023’te düzenlendi. Pazarlık usulüyle davet etme yöntemiyle yapılan ihalede en düşük teklifi veren YDA İnşaat Şirketi oldu. YDA, 425 milyon 410 bin TL teklif etti.

Erdoğan, 24 Mart’ta Hatay İskenderun’da 600 yataklı devlet hastanesinin temelini de attı. İskenderun Devlet Hastanesi için de ihale, temel atma töreninden üç gün sonra 27 Mart 2023’te gerçekleşti. İhale yine pazarlık usulüyle firmalar davet edilerek yapıldı. İhaleye en uygun teklifi 2 milyar 289 milyon 966 bin TL bedelle Akfen İnşaat-Dost İnşaat ortaklığı kazandı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.