Terör ve organize suç örgütlerine tam saha pres: Üç operasyonda 474 gözaltı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından üç ayrı paylaşımla, terör ve organize suç örgütlerine yapılan operasyonları duyurdu. IŞİD, PKK ve 39 organize suç örgütüne yönelik operasyonlarda toplamda 474 kişi gözaltına alındı.

Gündem 7 Ekim 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı ilk paylaşımda 31 ilde 15 organize suç örgütüne yönelik ‘Kafes’ operasyonu düzenlendiğini ve 307 şüphelinin gözaltına alındığını duyurdu.

Yerlikaya, “31 ilimizde eş zamanlı olarak düzenlenen Kafes operasyonu kapsamında 15 organize suç örgütü ile bu örgütlere silah temini sağlayan 24 suç örgütü çökertildi. Operasyonlar sonucunda 307 şüpheli şahıs yakalandı” dedi. Operasyonlarda 161 tabanca, 164 av tüfeği ve iki uzun namlulu silah ile çok sayıda mühimmat, uyuşturucu, çek ve senet ele geçirildi.

Yerlikaya, çökertilen örgütlerin ismini sosyal medya hesabından tek tek paylaştı.

Öte yandan Yerlikaya, IŞİD’e yönelik 26 ilde yapılan ‘Kıskaç’ operasyonunda 92 şüphelinin gözaltına alındığını duyurdu. Yerlikaya, operasyonu duyurduğu sosyal medya paylaşımına “Terör örgütlerine ve onların iş birlikçilerine nefes aldırmayacağız” notunu ekledi.

Bakan Yerlikaya, terör örgütü PKK’ya yönelik 11 ilde gerçekleştirilen ‘Kahramanlar’ operasyonunda ise 75 kişinin gözaltına alındığını söyledi. Yerlikaya, operasyonların İzmir, Eskişehir, Batman, Hakkâri, Mardin, Diyarbakır, Ağrı, Bitlis, Kilis, Şırnak ve Kocaeli’nde gerçekleştiğini belirtti.

PKK, Ankara'da intihar saldırısı düzenledi, sadece teröristler öldüPKK, Ankara’da intihar saldırısı düzenledi, sadece teröristler öldü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.