Teröristlerin öldürüp aracını gasp ettiği veteriner toprağa verildi

Kayseri'de, teröristler tarafından öldürülüp aracı gasp edilerek Ankara'daki bombalı saldırı girişiminde kullanılan 1 çocuk babası veteriner Mikail Bozlağan, dün toprağa verildi. Bozlağan’ın öldürülmeden önce darbedildiği ortaya çıktı.

Gündem 3 Ekim 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

Cenazede şehidin tabutuna sarılan annesi Fatma ve eşi Eda Nur ayakta durmakta güçlük çekerken, baba Ramazan Bozlağan da gözyaşı döktü.

Önceki gün saat 09.30 sıralarında Ankara’da İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısı önünde meydana gelmişti. Giriş kapısı önüne 38 TP 962 plakalı hafif ticari araç ile gelen 2 terörist, bombalı saldırı eyleminde bulunmuştu. Teröristlerden birisi kendini patlatırken, diğer terörist etkisiz hale getirilmişti. Olayda 2 polis memuru da yaralandı. Yaralı polis memurları, sağlık ekiplerince hastaneye kaldırılmıştı.

Bombalı eylemi gerçekleştiren teröristlerin hafif ticari aracı, Kayseri’nin Develi ilçesinde gasbettikleri ortaya çıktı. Şüphelilerin ilçeye bağlı Çataloluk Mahallesi’nde veteriner Mikail Bozlağan’ı darbettikten sonra tabancayla öldürdükleri öğrenildi.

Bozlağan’ın cenazesi, otopsi için Develi Dr. Ekrem Karakaya Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Mikail Bozlağan’ın cenazesi otopsi işlemlerinin tamamlanmasının ardından Çarşı Camii’ne getirildi. Bozlağan için burada tören düzenlendi.

Hükümet temsilcileri de katıldı

Cenaze törenine Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Vali Gökmen Çiçek, milletvekilleri, Bakan Yardımcıları Mehmet Aktaş, Nafiz Yılmaz, Ahmet Güven, Garnizon Komutanı Hava Tuğgeneral Haldun Taşan, belediye başkanları, il temsilcileri ile şehidin babası Ramazan, annesi Fatma, eşi Eda, kardeşleri Serhat, Arif Emre, Halil İbrahim, 6 aylık çocukları Yağız Efe Bozlağan ve yakınları katıldı.

İçişleri Bakanı’ndan yaralı polislere ziyaret

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ankara’da terör saldırısı girişiminde yaralanan polisleri tedavi gördüğü hastanede ziyaret etti. Yaklaşık yarım saat içeride kalan Bakan Yerlikaya, ziyaretin ardından basın açıklaması yaptı. Yaralı polislerden Alim Reis Demirel’in Cumhurbaşkanı Erdoğan ile telefon görüşmesi yaptığını belirten Bakan Yerlikaya, iki polisin de durumlarının iyi olduğunu ifade etti.

Yerlikaya, “Bugün Cumhurbaşkanı Yardımcımızla Kayseri Develi’de şehit Mikail kardeşimizin cenazesindeydik. Acımız büyük, 6 aylık yavrusunu görünce çok duygulandık. Alçak hain terör hiçbir zaman başarılı olamayacak. Son çırpınışları. Yurt içinde ve yurt dışında her noktada onlara dünyayı dar ediyoruz ve dar etmeye devam edeceğiz ve her zaman söylüyoruz son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar azimle kararlılıkla mücadele edeceğiz. Ankara’mıza tekrar geçmiş olsun diyorum” dedi.

Ankara’daki saldırıya tepki yağdı: ‘Terör bir insanlık suçudur’Ankara’daki saldırıya tepki yağdı: ‘Terör bir insanlık suçudur’

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.