Ters yönde motosiklet yarışı ölüm getirdi: Bir ölü, üç yaralı

Sultangazi’de ters yönde yarış yapan iki motosiklet, şehirler arası bir otobüsle kafa kafaya çarpıştı. Kazada bir motosiklet sürücüsü hayatını kaybederken diğer motosiklet sürücüsü ve iki otobüs şoförü yaralandı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Gündem 6 Ekim 2024
Fotoğraf: Kazadan bir görüntü.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) 2023 yılı verilerine göre, İstanbul’da motosiklet kazaları bir önceki yıla oranla yüzde 20 arttı. 2024 yılı verileri ne olacak şu an bilemesek de tablo pek de iç açıcı durmuyor. Neredeyse her hafta gerçekleşen motosiklet kazalarının bir yenisi de İstanbul Sultangazi’de gerçekleşti.

Sultangazi Cebeci Tüneli’nde dün akşam 21.30 sularında meydana gelen kazada iddiaya göre, iki motosikletli yola ters yönden girip son hızla yarış yaparken Kuzey Marmara Otoyolu’nda seyir halinde olan 44 DD 444 plakalı şehirler arası otobüsle kafa kafaya çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle bir motosiklet yola savrulurken diğeri sürücüsüyle birlikte otobüsün önünde metrelerce sürüklendi.

Otobüsle birlikte sürüklenen motosiklet sürücüsü olay yerinde hayatını kaybetti. Diğer motosiklet sürücüsü ve otobüsün biri yedek olmak üzere iki şoförü yaralandı. Yaralılardan motosiklet sürücüsünün durumunun ağır olduğu, otobüs şoförlerinin ise hayati tehlikelerinin bulunmadığı bildirildi.

Otobüs yolcuları facianın eşiğinden döndü

Kaza sırasında Malatya’ya gitmek üzere Alibeyköy Otogarı’ndan yola çıkan şehirler arası otobüsün yolcuları büyük bir tehlike atlattı. Yolcular kazadan yara almadan kurtulurken başka bir otobüsle yollarına devam ettikleri öğrenildi.

Tünelde kazayı inceleyen polis ekipleri, kaza alanını güvenliğe aldı ve trafiği tek şeritten sağladı. Olay yerinde yapılan incelemelerin ardından, hayatını kaybeden motosiklet sürücüsünün cansız bedeni Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırıldı.

Olayla ilgili soruşturma başlatılırken yaralılar hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Kaza değil cinayet: Milli basketbolcu İlkan Karaman sarhoş sürücü kurbanıKaza değil cinayet: Milli basketbolcu İlkan Karaman sarhoş sürücü kurbanı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.