Tetikçi Özyağcı ve Çep’in adını verdiği Mustafa Kemal’in bilgilerine 10Haber ulaştı: 2 Şubat’ta evine operasyon yapılmış

Sinan Ateş davasında Doğukan Çep ve Eray Özyağcı ilk defa Mustafa Kemal isimli birinden söz etti. Bu kişinin Mustafa Kemal Aygün olduğu öğrenildi. Yakalanması için de savcılık 2 Şubat 2023'te evinde arama yaptırmış.

Gündem 3 Temmuz 2024
  • 10Haber news

Sinan Ateş cinayeti davası duruşmasında tetikçi Eray Özyağcı ve azmettirici olduğunu söyleyen Doğukan Çep önceki ifadelerinde adı hiç geçmeyen bir isimden bahsetti. Tetikçi Eray Özyağcı motosikletle Gölbaşı’na geldikten sonra Doğukan Çep’in gönderdiği Mustafa Kemal isimli kişinin arabayla kendisini aldığını, Gölbaşı’nda bir villada bir ay saklandığını söyledi. Eray Özyağcı Mustafa Kemal isimli kişinin aracının bagajında İzmir’e gittiklerini de anlattı.

Doğukan Çep ise duruşmadaki savunmasında kimlik bilgilerini vermedi ama Özyağcı’nın saklandığı Gölbaşı’ndaki ev için “Mustafa Kemal” diye bir arkadaşını ayarladığını söyledi. Mahkeme başkanının ‘Mustafa Kemal’in iletişim bilgilerini sorması üzerine Çep “Zaten bir sürü insan takıldı dosyaya. İstanbul’da yaşıyor. Evli barklı adam, bir de onu yakmayalım” diye cevap verdi.

Savunmanın iddiası: Öldüren kurşun Özyağcı'nın değil Ateş'in korumasının silahından çıktıSavunmanın iddiası: Öldüren kurşun Özyağcı’nın değil Ateş’in korumasının silahından çıktı

Savcılar 2 Şubat’ta harekete geçti

Mustafa Kemal isimli kişinin kimliğine 10Haber ulaştı. Soyadı verilmeyen kişinin Mustafa Kemal Aygün olduğu öğrenildi. Soruşturma aşamasında savcılar bu kişinin yakalanması için talimat verdi ve  Mustafa Kemal Aygün’ün İstanbul Ümraniye’deki evinde aramalar yapıldı. 2 Şubat 2023’te Mustafa Kemal Aygün’ün ikamet adresi olan evde yapılan aramada Iphone marka bir telefona el kondu. Ancak dava dosyasında Mustafa Kemal Aygün’ün hakkında daha sonraki süreçle ilgili bilgi yer almıyor.

Savcılığın 2 Şubat 2023 tarihli Mustafa Kemal Aygün’ün evinde yaptığı arama kararı.

Yeni bir kaçış senaryosu çizdiler

Doğukan Çep ve Eray Özyağcı’nın Mustafa Kemal Aygün’ün adını vermesi ilginç. İki isim Mustafa Kemal’in (Aygün) adını vererek soruşturmayı yürüten savcıların HTS ve PTS kayıtları üzerinden Eray Özyağcı’nın Ankara’dan kaçırılmasıyla ilgili tespitlerinin tam tersi yeni bir senaryo yazdı. Savcıların yaptığı tespitte Eray Özyağcı’nın kaçırılması olayında MHP ve Ülkü Ocakları yöneticilerinin de isimleri geçmişti. Ancak Eray Özyağcı ve Doğukan Çep yaptıkları savunmada hem güzergahı farklı anlattı, hem de bu işi Mustafa Kemal isimli kişinin tek başına planladığını iddia etti.

Savcılığa ve iddianameye göre tetikçi Özyağcı cinayet sonrası Ankara’da Gölbaşı’nda saklandığı evden İstanbul’a kaçırıldı. Ama kendisi mahkemede İzmir’e gittiğini söylüyor. Özyağcı, Meriç nehri üzerinden Yunanistan’a kaçmak istemiş ama Yunan sınır polisleri tarafından yakalanıp Türkiye’ye geri atılmış, Türkiye’ye girişte de jandarmaya kendi kimliğini söyleyerek teslim olmuştu.

Sinan Ateş davasında sanıkların savunma çizgisi tanıdık: Savcılar ve polisler ifadelerimizi çarpıttı, MHP'yi işin içine katmaya çalıştılarSinan Ateş davasında sanıkların savunma çizgisi tanıdık: Savcılar ve polisler ifadelerimizi çarpıttı, MHP’yi işin içine katmaya çalıştılar

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.