Tetikçi, lise müdür yardımcısı cinayetini anlattı: Talimat Yunanistan’dan geldi

Kocaeli'de, lise müdür yardımcısı Mahir Çoğaç’ın öldürüldüğü olayda silahı kullanan D.G.’nin savcılıkta verdiği ifadenin ayrıntıları dikkat çekti.

Gündem 5 Temmuz 2024

Kocaeli’de, Fevzi Çakmak Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Mahir Çoğaç’ın öldürüldüğü olayda silahı kullanan D.G.’nin savcılıkta verdiği ifadenin ayrıntıları ortaya çıktı.

Cinayet emrini Yunanistan’da firari durumda olan D.S. ve Y.A.’nın verdiğini iddia eden D.G., “Bize bir şahsı silahla öldüreceğimizi, karşılığında bizi Yunanistan’a alacaklarını, para, araba ve ev vereceklerini söylediler” dedi.

Olay, 26 Haziran sabahı, Çayırova ilçesi Çayırova Mahallesi Fatih Caddesi’nde meydana geldi. Fevzi Çakmak Anadolu Lisesi’nde müdür yardımcısı olan Mahir Çoğaç, okula gitmek için evinden çıkıp, caddede park halinde olan kendisine ait otomobile bindi. Çoğaç, emniyet kemerini takarken, caddenin karşısında yaklaşık 1 saat bekleyen şüpheli, aracın yanına gelip, Çoğaç’ın başına tabancayla 1 el ateş ettikten sonra yaya olarak kaçtı.

İhbarla bölgeye sevk edilen ambulansla Gebze Fatih Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Mahir Çoğaç, kurtarılamadı. Çoğaç’ın cenazesi, 27 Haziran’da görevli olduğu okulda yapılan törenin ardından, aynı ilçedeki Akse Mezarlığı’nda toprağa verildi.

11 kişi yakalandı

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, olayla ilgili çalışma başlattı. Ekipler, teknik ve fiziki takibin ardından olay günü saldırgan ile olay sırasında yanında bulunan şüpheliyi gözaltına aldı. İfadeler doğrultusunda soruşturmayı genişleten ekipler, 27 Haziran’da Kocaeli, İstanbul ve Adana’daki operasyonlarda 9 kişiyi daha gözaltına alıp Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü’ne getirdi.

1 Temmuz’da işlemleri tamamlanan, cinayeti işlediği belirlenen D.G. ile diğer şüpheliler B.Y. (20), O.D. (18), H.Z. (22), E.K. (32), M.Ç. (27), L.A. (44), M.Ö. (24), A.H. (53), E.B. (39) ve T.Ö., ifadelerinin alınmasının ardından Gebze Adliyesi’ne sevk edildi. Hakim karşısına çıkan şüphelilerden cinayeti işleyen D.G. ile B.Y., M.Ç., O.D., H.Z., T.Ö., E.K., M.Ö. tutuklanırken, L.A., A.H. ve E.B. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Sopalı ve çekiçli cinayet ifadeleri: Görüldüğü şekilde vurdum, evetSopalı ve çekiçli cinayet ifadeleri: Görüldüğü şekilde vurdum, evet

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.