THY, İran uçuşlarını erteledi

Türkiye’deki havayolu şirketleri, bu gece İran, Irak ve Ürdün'e yapılması planlanan seferleri sabaha erteledi.

Gündem 2 Ağustos 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
THY Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat, filoyu modernleştireceklerini söyledi.

İsrail ile İran arasında uzun senelerdir devam eden gerginlik Gazze savaşı ile başka bir boyuta taşındı. İsrail 1 Nisan’da İran’ın Şam’daki konsolosluk yerleşkesinin hedef aldı ve 7’si asker 13 kişi öldürüldü.

13 Nisan’da İran’ın yanıtı geldi. akşamı İran, 300’den fazla dron, seyir ve balistik füzeleri İsrail’e gönderdi. İsrail’in Demir Kubbesi’ne takılan çoğu dron ve füzeler düşürüldü. Tel Aviv’in savunmasına; ABD, İngiltere, Suudi Arabistan gibi ülkeler yardımcı oldu. O gece İran’ın “tiyatro” denen saldırısında İsrail’in bir askeri üssü hasar gördü. İsrail ise 19 Nisan’da İran’ın nükleer programının merkezi olan İsfahan’ı hedef aldı.

Gerginlik İran’ın etkisiz bulduğu bu İsrail saldırı sonrası biraz düşmüştü. Ancak İran’ın yeni Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan’ın yemin töreni için Tahran’da bulunan Hamas lideri Haniye’nin burada öldürülmesi savaş tamtamlarını yeniden daha sert çaldırdı.

Gerginlik sonrası THY, bu gece İran, Irak ve Ürdün’e yapılması planlanan seferlerini yarına erteledi.

Edinilen bilgiye göre İran’ın farklı şehirlerine planlanan seferler, yarın sabah saatlerinden itibaren yapılacak. Diğer havayolları da daha sonra aynı kararı aldı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.