THY uçağında kabin ekibine hakaret eden yolcu gözaltına alındı: ‘Kara liste’ye de eklendi

THY'nin İstanbul-Londra seferi öncesi kabin ekibine küfür eden yolcu gözaltına alındı. Yolcu ayrıca 'kara liste'ye de alındı.

Gündem 16 Eylül 2024

Türk Hava Yolları (THY) uçağında koltuğu değiştirildiği gerekçesiyle kabin ekini tehdit edip ağır küfürler eden yolcunun görüntüleri sosyal medya milyonlarca kez izlendi ve tepki topladı.

Uçak İstanbul’dan Londra’ya hareket edecekti. Rutin bir işlem nedeniyle bir yolcunun arka sıradaki koltuğa geçmesi istendi. Ancak karşılarında ‘normal’ birisi yoktu. Yolcu küfürler yağdırmaya başladı. Polis çağrıldı ancak o zaman da durmadı.

Polis B.G. isimli yolcuyu uçaktan çıkardı.

THY Basın Müşaviri Yahya üstün yolcunun kara listeye eklendiğini ve uçağa maddi hasar verdiği için hakkında hukuki işlem başlatıldığını duyurdu: “14.09.2024 tarihli TK1983 Istanbul – Londra seferinde kabin ekibi ve yolcularımıza karşı agresif tavırlar sergileyen ve sözlü hakarette bulunan yolcu uçaktan polis eşliğinde indirilmiştir. Uçağımıza maddi zarar veren B.G isimli yolcu hakkında hukuki süreç başlatılmış olup, kural dışı yolcu listesine (kara liste) eklenmiştir.”

Vali gözaltı görüntüsünü paylaştı

İlerleyen saatlerde bir açıklama da İstanbul Valisi Davut Gül’dan geldi. B.G.’nin uçaktan indiriliş görüntüsünü paylaşan Gül “Beklenen son…” notuyla şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı.

440 kişi kara listede

THY Genel Müdürü Bilal Ekşi de “Uçuş güvenliğini tehdit eden, ekiplerimize sözlü ve fiili saldırıda bulunanları prosedür gereği süreli veya süresiz uçuştan men listesine alıyor ve kişiler hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz. Bu şekilde listede 440 kişi bulunuyor” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.