THY uçağında kabin ekibine saldıran yolcu tutuklandı

THY'nin İstanbul-Londra seferinde olay çıkaran yolcu Berat Güdül uçuş ekibiyle yaşadığı çatışma sonrası kara listeye alındı. Hakkında başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan şahıs çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.

Gündem 18 Eylül 2024
Fotoğraf: DHA

Türk Hava Yolları’nın 14 Eylül tarihli İstanbul-Londra seferinde olay çıkaran yolcu Berat Güdül Türkiye’nin gündemine oturmuştu. Uçakta yaşanan gerginlik yolcunun agresif tavırları ve uçuş ekibiyle yaşadığı çatışma nedeniyle havayolu yetkililerini harekete geçirmişti. Olayın ardından kabin ekibine sözlü ve fiziksel olarak saldıran Berat Güdül THY tarafından kara listeye alınmış ve bir daha şirketin uçuşlarına kabul edilmeyeceği bildirilmişti.

Uçakta başlayan gerilim inişten sonra daha ciddi boyutlara ulaştı. Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı Berat Güdül hakkında ‘mala zarar verme’ ve ‘görevi yaptırmamak için direnme’ suçlarından soruşturma başlattı. Hemen gözaltına alınan Güdül savcılık tarafından sorguya çekildi. Sorgu sırasında yaşanan olaylara dair detaylar ortaya kondu ve uçuş sırasında şahsın hem uçuş ekibine hem de kabin içindeki düzene ciddi zararlar verdiği belirtildi.

Savcılık şahsı tutuklama talebiyle Gaziosmanpaşa 1. Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk etti. Hakimlik dosyada yer alan kanıtlar ve savcılık tarafından sunulan deliller ışığında yolcunun tutuklanmasına karar verdi. Berat Güdül cezaevine gönderilirken olayın yankıları sürmeye devam ediyor.

THY yetkilileri yolcuların güvenliği ve konforunun her zaman öncelikleri olduğunu belirterek benzer olayların yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alındığını ve kara liste uygulamasının ciddi şekilde uygulandığını söyledi.

Vali ‘Beklenen son’ diye paylaşmıştı

Olayın ardından bir açıklama da İstanbul Valisi Davut Gül’dan gelmişti. Berat Güdül’ün uçaktan indiriliş görüntüsünü paylaşan Gül “Beklenen son…” notuyla saldırganın gözaltına alındığını açıklamıştı.

 

THY Genel Müdürü Bilal Ekşi de “Uçuş güvenliğini tehdit eden, ekiplerimize sözlü ve fiili saldırıda bulunanları prosedür gereği süreli veya süresiz uçuştan men listesine alıyor ve kişiler hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz. Bu şekilde listede 440 kişi bulunuyor” diyerek şirketin kara listesindeki yolcu sayısını paylaşmıştı.

 

THY uçağında kabin ekibine hakaret eden yolcu gözaltına alındı: 'Kara liste'ye de eklendiTHY uçağında kabin ekibine hakaret eden yolcu gözaltına alındı: ‘Kara liste’ye de eklendi

İbrahim Tatlıses'in kızı uçakta 'iniyoruz, kedinizi pusete koyun' diyen kabin görevlisine saldırdıİbrahim Tatlıses’in kızı uçakta ‘iniyoruz, kedinizi pusete koyun’ diyen kabin görevlisine saldırdı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.