TOKİ mağdurları AK Parti’ye yürüdü

TOKİ'nin 2019 yılında başlattığı ‘100 Bin Alt Gelir Grubu Sosyal Konut Projesi’nde hak sahibi olan ama dört yıldır evleri teslim edilmeyen yurttaşlar peşinat ve taksitlere yapılan zamları protesto etmek için AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'na yürüdü.

Gündem 2 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

TOKİ’nin 2019 yılında başlattığı ‘100 Bin Alt Gelir Grubu Sosyal Konut Projesi’ kapsamında hak sahibi olan yurttaşlar evlerinin dört yıldır teslim edilmediği ve ödeme planlarına ödeyemeyecekleri oranda zam yapıldığı gerekçesiyle AK Parti  İstanbul İl Başkanlığı önünde eylem yaptı.

Polisin güvenlik önlemleri altında eyleme ellerinde dövizlerle katılan yurttaşlar dört yıl önce dar gelirliler için yapımına başlanan konut fiyatlarının 3-4 milyona aylık taksitlerinin ise ortalama 17 bin liraya yükseltildiğini açıkladı.
Projenin başlangıcında kendilerine 240 ay taksit ve 0.49 kredi oranı garantisi verildiğini söyleyen yurttaşlar ödeme süresinin 180 aya indirildiğinin, taksitlerin memur maaşına endekslendiğinin altını çizdi. Dar gelirli aileler için başlatılan bu projenin daire bedeli, taksit tutarı, peşinat miktarı itibarıyla piyasa normallerinin de üstünde olduğunu belirten yurttaşlar mağduriyetlerinin giderilmesi için ödeme şartlarının dört yıl önce söz verildiği gibi olmasını istedi.

‘Yapma böyle reis’

TOKİ mağduru “Nereden nereye geldik.Üç milyon, dört milyon, 4,5 milyon bandında sabit dendi bize, fakat MMA artışına göre yüzde bir KDV yüzde 10 çıkarıldı. Bu da dar gelirliler için üstelik. Bir de zengin olsak her halde 10 milyona olacak. Ya da 20 milyona. Toplam kaç lira ödeyeceğiz? Ayda ne kadar olacak. Biz şimdi memurların maaşı artmasın diye dua mı edelim. Onlar bizim çocuklarımız, evlatlarımız bak gelmişler, bizden daha kalabalıklar bizi korumak için. Yapma böyle reis duy bizi” dedi.

Oturduğum evde insan yaşamaz

Projeye engelli oğlu adına girdiğini ifade eden Nevriye Coşar Tükenmez “2020 yılında kazandığımız, hakkımız olan TOKİ’nin mağduruyuz. Ben 33 yıldır bodrum katta, rögarlar içerisinde yaşıyorum. Yüzde 93 engelliyim, protezliyim. Bu bizim kazanılmış hakkımız. Önümüzde seçimler var. Siz de bizleri düşünün. İnan, üç otobüs değiştirip geldim buraya. Oturduğum evde insan yaşamaz. Umut ile bekliyorum. Hakkımızı alana kadar kesinlikle pes etmeyeceğiz. Şu anda sizin bize yaptığınız bizi pes ettirip elimizdeki haklarımızı alıp Araplara, Suriyelilere, Afganlılara satmaktır” dedi.

TOKİ’den kurasız ev vaadiyle öz annesini bile dolandırmışTOKİ’den kurasız ev vaadiyle öz annesini bile dolandırmış

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.