Milletvekili aday listesine itiraz eden AK Parti Ordu İl Başkanı görevden alındı

Partisinin milletvekili aday listesine itiraz eden AK Parti Ordu İl Başkanı Halit Tomakin görevden alındı. Tomakin’in yerine Selman Altaş atandı.

Siyaset 12 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Ordu’daki milletvekili aday listesine itiraz eden AK Parti İl Başkanı Halit Tomakin, sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenerek, istifanın eşiğinde olduğunu söylemişti.

Halit Tomakin bu çıkışının ardından görevden alındı. Tomakin’in yerine Selman Altaş atandı.

‘İstifanın eşiğindeyiz’

Halit Tomakin, şu paylaşımlarda bulunmuştu:

-Yüzyılın seçimine yaklaşık bir ay kaldı. Aday listelerimiz Genel Merkez tarafından ilan edildi ancak İl Başkanı olarak bulunduğum şehirde sorumluluğu üzerinde taşıyan birisi olarak Sayın Cumhurbaşkanımıza ancak buradan seslenme şansım var çünkü sesimiz ulaştırılmıyor.

-Ordu halkı aday listelerimize çok ciddi bir şekilde itiraz ediyor.

-Ordu’da yapılmış bunca işlerin üzerinden böyle bir aday listesi ile milletimizin karşısına çıkmanın, seçim günü akşamı Ordu ilimizde milletvekili seçimlerinde yaşayabileceğimiz riskleri açıkçası üstlenmek istemiyorum.

-Dolayısıyla Sayın Cumhurbaşkanım, sesimizi duymanızı ve geldiğimiz noktada istifanın eşiğinde olduğumuzu arz ediyor, takdir ve talimatlarınızı bekliyoruz. Saygılarımla…

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Halit Tomakin’in Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Twitter aracılığıyla sesini duyurmaya çalışması ve ardından görevden alınmasına ilişkin, “Türkiye Cumhuriyeti’nde, AK Parti’nin bir il başkanının bile Cumhurbaşkanı’na ancak sosyal medyadan ulaşabildiğinin resmi kanıtıdır bu. Halk nasıl ulaşabilsin? Erdoğan’la halk arasında ne kadar engel olduğunun, Erdoğan’ın halkı unutalı ne kadar çok zaman olduğunun ispatıdır bu” dedi.

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel

İl Yöneticisi Binicioğlu istifa etmişti

AK Parti Ordu İl Yönetim Kurulu Üyesi Yücel Binicioğlu, milletvekili listesine tepki olarak 4.5 yıldır sürdürdüğü görevinden istifa ettiğini açıklamıştı.

Binicioğlu yaptığı açıklamada, “At izinin it izine karıştığı, hak ile batılı ayırt etmenin zorlaştığı bu çetin zamanda Reis’imizin samimiyetine inanarak dua eden her bir kardeşimizden Allah razı olsun” demişti.

AK Parti’nin Ordu milletvekili aday listesi şöyle: Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, İbrahim Ufuk Kaynak, Mustafa Hamarat, İsa Yüksel, İsa Gül, Samet Özdemir.

Listeler açıklandı, küskünlerin istifaları başladıListeler açıklandı, küskünlerin istifaları başladı

Mehmet Metiner, ‘intihar olur’ demişti

Eski AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, partisinin memleketi Adıyaman’da çıkaracağı ileri sürülen aday listesine tepki göstermişti.

Sosyal medyada dolaşıma giren listenin ‘siyasi intihar’ anlamına geldiğini savunan Metiner, “Umarım doğru değildir. AK Parti’ye de, Adıyaman’a da çok yazık olur. Demedi demeyin” dedi.

AK Parti’nin Adıyaman milletvekili aday listesi şöyle: Resul Kurt, İshak Şan, Mustafa Alkayış, Ahmet Taş.

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.