Tosuncuğun Uruguay’daki kolu Türkiye’ye getirildi

Çiftlik Bank vurgunuyla adını duyuran ve Brezilya'dan Türkiye'ye getirilerek tutuklanan Mehmet Aydın'ın sağ kolu Osman Naim Kaya, Uruguay'dan Türkiye'ye getirildi.

Gündem 9 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Çiftlik Bank vurgunuyla ortadan kaybolan Mehmet Aydın 3 Temmuz 2021’de Brezilya’dan Türkiye’ye getirilmişti. İstanbul’da mahkemeye çıkarılan Aydın, 7 Temmuz 2021 tarihinde tutuklanarak cezaevine gönderilmiş ve hakkında 784’er yıldan 2 bin 608’er yıla kadar hapis cezası talep edilen iddianame kabul edilerek dava açılmıştı. Mehmet Aydın’ın abisi Fatih Aydın da 3 Kasım 2021’de Uruguay’dan Türkiye’ye iade edilmiş ve burada tutuklanmıştı.

Çiftlik Bank vurgununda dün gece yeni bir gelişme daha yaşandı. Mehmet Aydın’ın sağ kolu olarak bilinen Osman Naim Kaya, Uruguay’da yakalanmıştı. 2018 yılında Uruguay’da tutuklanan Kaya, kara para aklama suçundan yargılamış ve mahkemeyle anlaşarak varlıklarının bir kısmını Uruguay devletine iade etmişti. 4,5 yıl ev hapsi cezası alan Kaya’nın Türkiye’ye iadesi ise Uruguay mevzuatına göre oradaki cezasını çekmeden mümkün değildi.

Uruguay’dan Türkiye’ye getirilen Mehmet Aydın’ın sağ kolu Osman Naim Kaya.

Bakanlığın girişimleri neticesinde Uruguay, Kaya’nın iadesini kabul etti ve Kaya, önce Brezilya’ya götürüldü. Daha sonra Kaya, Sao Paulo şehrinden havalanan THY’nin “TK16” sefer sayılı tarifeli uçağıyla saat 22.40’ta İstanbul Havalimanı’na getirildi.

Polis ekiplerince uçaktan alınan Kaya, Havalimanı Şube Müdürlüğü’ne götürüldü.

Tosuncuk tahliye istedi: 70 aracı satıp mağdurlara verinTosuncuk tahliye istedi: 70 aracı satıp mağdurlara verin

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.