Yatağın altına bakınca ikisi piton 33 yılanla karşılaştı

Bosfor yolcu trenindeki aramada bir yatağın altında 33 yılan bulundu. Bunlardan ikisi pitondu ve ölmüştü. Yılanlara el kondu, şüpheliye de para cezası uygulandı.

Gündem 19 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

Kapıkule Gar Gümrüğü’nden gelen Bosfor yolcu treni görevliler tarafından rutin olarak kontrol ediliyordu. Ve kompartımandaki yatağın altına bakıldığında çok sayıda yılanla karşılaşıldı. Her biri fileye konmuş ve kabanla gizlenmiş ikisi ölü piton cinsi 33 yılanı gören görevliler hemen bunlara elkoydu. Bir Türk vatandaşı da gözaltına alındı.

Kapıkule Gümrükler Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü personeli yılanları Doğa Koruma ve Milli Parklar Edirne Şube Müdürlüğü’ne teslim etti. Yılanları getiren zanlıya Doğa Koruma ve Milli Parklar Edirne Şube Müdürlüğünce 26 bin 390 lira ceza uygulandı.

Üç hafta önce de Aksaray’da top piton yakalanmıştı. Aksaray’ın Ortaköy ilçesinde satış için pazarlık yapan T.Ç. suç üstü yakalanmış, yılan otomobilinin bagajındaki aramada bulunmuştu. Gözaltına alınan T.Ç. için ‘5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu’na muhalefetten işlem başlatılmıştı. Yılan Konya Karatay Hayvanat Bahçesi’ne gönderilmişti.

Top Piton yılanını getirdi, satarken yakalandı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.