TRT’nin Kıbrıs Temsilcisi sahte diplomadan tutuklandı

TRT’nin Kıbrıs temsilcisi Sefa Karahasan, Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi’nden sahte diploma aldığı gerekçesiyle tutuklandı. Üstelik Karahan bir dönem bu üniversitenin mütevelli heyetindeydi.

Gündem 6 Mayıs 2024

TRT’nin Kıbrıs’ta başı dertte. TRT Kıbrıs Sorumlusu gazeteci Sefa Karahasan Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi’nden aldığı doktora diplomasının sahte olduğu gerekçesiyle dün tutuklandı. Karahasan bir dönem bu üniversitenin mütevelli heyeti üyesiydi.

Adada yayınlanan BugünKıbrıs adlı gazetenin haberine göre Karahasan’ın telefonuna ve tüm dijital materyaline elkondu. “Evrakta sahtecilik”ten tutuklanan Karahan’ın bu sabah mahkemeye çıkarılması bekleniyor.

Fuat Oktay döneminde terfi aldı

Elde edilen bilgilere göre TRT Kıbrıs Temsilcisi olan Karahasan’ın ‘evrakta sahtecilik’ nedeniyle kurumla ilişkisinin kesilmesi için 18 Nisan’da merkeze yazı yazıldı.

Karahasan’ın serbest bırakılması için Ankara’dan üst düzey yetkililerin devreye girdiği öğrenildi. Karahasan Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay döneminde TRT temsilciliğine getirilmişti.

RTÜK'ten TRT Haber’i inceleme kararıRTÜK’ten TRT Haber’i inceleme kararı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.