TÜBİTAK araştırma merkezinde büyük patlama: 1 ölü

TÜBİTAK’ın Ankara Mamak’taki Savunma Sanayii Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü’nde büyük bir patlama meydana geldi. Başkentin bir çok ilçesinden duyulan, 1 kişinin can verdiği patlamanın atık kimyasallardan kaynaklandığı düşünüyor.

Gündem 26 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

Ankara’da, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Savunma Sanayii Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü (TÜBİTAK-SAGE) tesislerinde atık kimyasallardan kaynaklandığı değerlendirilen patlama sonucu 1 kişi hayatını kaybetti.

Ankara Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Mamak’ın Gökçeyurt Mahallesi’ndeki TÜBİTAK-SAGE tesisinde saat 16.40’ta atık kimyasallardan kaynaklandığı değerlendirilen patlama sonucunda 1 kişinin olay yerinde yaşamını yitirdiği belirtildi.

Adli ve idari soruşturma başlatıldı

Açıklamada, patlamayla ilgili adli ve idari inceleme başlatıldığı bildirildi.

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, olayda başka yaralanan bulunmadığını, yangının söz konusu olmadığını bildirdi.

Silo patlamasında ölen Dayıoğlu, personel eksikliğinden dolayı oradaymış: İhmal mi var?Silo patlamasında ölen Dayıoğlu, personel eksikliğinden dolayı oradaymış: İhmal mi var?

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.