Türk çeteler Atina’da çatıştı: 6 ölü

Türkiye'de yaşanan çete savaşları Atina'ya sıçradı. 6 kişi silahlı saldırıya uğradı. Saldırıda ölenlerin motosikletli kiralık tetikçi çetesinin firari lideri Barış Boyun'un adamları olduğu öğrenildi.

Gündem 13 Eylül 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Yunanistan’ın başkenti Atina’nın Lutsa kasabasında önceki gün 43 saniyelik bir çatışma yaşandı, bu çatışmada 6 Türk öldürüldü. Öldürülen kişiler, iddiaya göre Fransa pasaportları taşıyor, içlerinde bulundukları araçlar ise sahte plakalıydı. Ne olmuştu? Kimdi öldürülenler ve neden öldürülmüşlerdi?

Olay, doğal olarak Yunan medyasında geniş yer buldu. eKathimerini’de yer alan habere göre; Arionos ve Acropoleos sokaklarının kesiştiği ıssız bir bölgede 18.30’da başlayan çatışmada 5’i sahte Alman plakalı bir Ford’un içinde biri de aracın arkasında olmak üzere toplamda 6 kişi infaz edildi. Aracın arkasındaki kişinin, kapıyı açarak araçtan kaçmaya çalışan araç sürücüsü olduğu iddia edildi.

Devlet televizyonu ERT, poli-sin saldırının organize suç grupları arasındaki bir anlaşmazlıkla bağlantılı olabileceğine inandığını belirtti. Kurbanlardan birinin daha önce ülkeye kaçak giriş nedeniyle dikkat çekmiş biri olduğu iddia edildi. eKathimeri ni’de yer alan habere göre, kur-banlar silah taşımıyordu. Araç içinde yapılan aramalarda herhangi bir silaha rastlanmaması, saldırının bir pusu ve infaz olabileceği ihtimalini güçlendirdi.

Yunanistan’da polis ekipleri, olay yerinden araçla kaçan faillerin yakalanması için geniş çaplı operasyon başlatmıştı. Olayla ilgili ön soruşturmanın Attika Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütüldüğü belirtilmişti.

Olay yerinde onlarca mermi kovanının bulunduğu saldırıyla ilgili yürütülen soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı, hayatını kaybeden 6 kişinin kimlikleri belli oldu.

Olay yerinden araçla kaçan faillerin yakalanması için başlatılan çalışmalar sürerken, öldürülen kişilerin Türk polisince de tanınan ve geçmiş dönemde polisiye soruşturmalara hedef olan bir suç ağının fertleri olduğu ifade edildi.

Ölenlerin, Türkiye’de de bir dizi silahlı eyleme karışan ve İtalya’da firari olarak yaşayan suç örgütü elebaşı Barış Boyun’un adamları olduğu öğrenildi.

Gözaltında bir kişi var

Öte yandan Atina’nın Eleftherios Venizelos Havalimanı’nda gözaltına alınan, ancak ismi açıklanmayan bir Türkün saldırıyla bağlantısının olup olmadığı araştırılıyor.

31 yaşındaki Türk, üzerinde 4 adet 9 mm’lik fişek ve iki adet sahte AB üyesi ülke kimlik kartıyla yakalandı.

Gizli tutuluyor

Öldürülen kişiler arasında Barış Boyun’a yakın Doruk B’nin olduğu kaydedildi. Ölenlerin isimlerini gizli tutan Yunan polisinin çalışması devam ederken, o isimlerden Doruk B.’nin birkaç ay önce Oğuzhan H. ile polis takibinden kaçtığı, İstanbul’un Çekmeköy ilçesinde ormana kaçarak izini kaybettirdiği belirtildi.

Oğuzhan H. bir TIR kasasında kaçak olarak Gürcistan’a giderken İstanbul Organize Polisi tarafından sınır kapsında yakalanmış, Doruk B.’nin ise karayolu ile Yunanistan’a kaçtığı ileri sürülmüştü.

Çete üyelerinin akıbetleri

Firari olarak İtalya’da yaşayan ve İstanbul’da kurduğu motosikletli tetikçi çeteleriyle anılan suç ağı elebaşı Barış Boyun grubuna yönelik daha önce de yurt dışında saldırı gerçekleşmişti. Söz konusu saldırılarda Abazya’da Emircan Yılmaz, Gürcistan’da Edip Yalçın, Fransa’da Halil Ay vurulmuştu. Ay’ı öldüren Gülbey Dilsiz de kanlı bir eylemde öldürülmüştü.

Türkiye suç dünyasında Escobar furyası: Motosikletli suikastçılar yaygınlaşıyorTürkiye suç dünyasında Escobar furyası: Motosikletli suikastçılar yaygınlaşıyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.