Türkan Elçi’nin ailesinin kafesine ikinci saldırı: Serbest kalır kalmaz tehdit savurdular

CHP’li Türkan Elçi'nin ailesine ait kafeye ikinci kez saldırı düzenlendi. Saldıranrların ilk saldırıda tutuklanıp ardından serbest bırakılan kişiler olduğu ortaya çıktı.

Gündem 26 Ağustos 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı

Diyarbakır’da geçen ay “kıyafeti açık kadınların geldiği ve müzik dinletisi yapıldığı” gerekçesiyle silah ve el yapımı patlayıcıyla bir kafeye saldırı düzenleyen kişiler serbest kaldıktan sonra dün akşam yeniden aynı kafeye saldırdı. Saldırıda kafe işletmecisi ve çalışan bir kişi yaralandı, saldırıyı düzenleyen iki şüpheli gözaltına alındı.

Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesindeki Cami Kebir Mahallesi’nde ilk olarak 11 Temmuz günü CHP İstanbul Milletvekili ve eski Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin eşi Türkan Elçi’nin ailesine ait kafeyle karşındaki kafeye üç kişi el yapımı patlayıcı ve silahlı saldırı düzenledi.

“Kıyafeti açık kadınların geldiği ve müzik çalındığı” gerekçe gösterilerek yapılan saldırıyla ilgili soruşturmada saldırıyı düzenledikleri tespit edilen V.G, U.Y. ve G.Ç. tutuklanmıştı.

Serbest kaldılar, yeniden saldırdılar

Yaklaşık bir ay tutuklu kalan üç kişi önceki gün serbest bırakıldı. Dün akşam saatlerinde daha önce saldırı yaptıkları kafeye gelen V.G. ve U.Y., bir kez daha kafe çalışanlarına ‘Bu sokağa açık giyinen kadınların gelmesini istemiyoruz’ diyerek tehditler savurdu. Sözlü tartışmanın ardından V.G. ve U.Y., kafe çalışanlarına saldırdı.

Daha önceki saldırı nedeniyle sokakta zırhlı araçla önlem alan polis ekipleri müdahale etti. Müdahale sırasında saldırganlardan birinin polisin belindeki silahını almaya çalıştığı öğrenildi. Saldırıda kafe işletmecisi ve çalışan yaralandı.

Gözaltına alınan V.G. ve U.Y.’nin emniyette sorguya çekildi.

11 Temmuz akşamı V.G, U.Y. ve G.Ç.’nin kafelere yaptığı saldırı anına ilişkin görüntüler de ortaya çıktı. Yüzleri maskeli olarak kafelerin bulunduğu sokağa gelen V.G, U.Y. ve G.Ç’nin tabancayla ateş açıp ardından getirdikleri el yapımı patlayıcıyı infilak ettirdikleri anlar güvenlik kamerasına yansıdı.

Türkan Elçi'nin kafesine saldıranlar serbestTürkan Elçi’nin kafesine saldıranlar serbest

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.