Türkan Elçi’nin kafesine saldıranlar serbest

CHP İstanbul Milletvekili Türkan Elçi’nin ailesine ait bir kafeye 11 Temmuz gecesi silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıyı düzenleyen üç kişi tutuklandı. Önceki gün üçünün de serbest bırakıldığı öğrenildi.

Gündem 17 Ağustos 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Türkan Elçi.

Diyarbakır’da 11 Temmuz gecesi Sur ilçesindeki bir otel ve bir kafeye tabancayla ateş açıldı. Kafe 28 Kasım 2015’te basın açıklaması sırasında açılan ateş sonucu hayatını kaybeden Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin eşi, CHP İstanbul Milletvekili Türkan Elçi’nin ailesine aitti.

Elçi kişisel X (eski adıyla Twitter) hesabında yayınladığı mesajda “Diyarbakır’da son dönemlerde seküler yaşam tarzına ve sosyal hayata karşı artan tehdit ve saldırılardan biri de ne yazık ki dün gece saatlerinde ailemize ait işletmeye karşı gerçekleştirildi” diyor, saldırı öncesinde kısa etek giyen kadınların da işletmeye gelmesinden rahatsız olan kişilerin çalışanlarını tehdit ettiğini söylüyordu:

“Şiddetten zarar görmüş biri olarak her durum ve koşulda, kimden geldiğine bakmaksızın şiddete ve her türlü haksızlığa, hukuksuzluğa karşı olacağımı tekrar tekrar dile getirmekte bir beis görmüyorum.”

Polis ekipleri Kent Güvenlik Yönetimi Sistemleri (KGYS) ve çevredeki güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Görüntülerde ateş edenin kolunda dövme bulunan V.G. olduğu belirlendi. Ekipler V.G. ile ona yardım eden U.Y. ve G.Ç.’yi gözaltına aldı. Y.G. ifadesinde otel ve kafeye gelenlerin çok gürültü yaptığını, mahallenin düzenini bozduklarını iddia ederek saldırıyı bu nedene bağladı. Gözaltına alınan şüpheliler emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilerek tutuklandı.

Tutuklanan 3 kişinin yapılan tutuk incelemesinin ardından önceki gün serbest bırakıldığı öğrenildi.

Tahir Elçi davasında sanık polisler hakkında beraat kararı: Avukatlar salonu terk ettiTahir Elçi davasında sanık polisler hakkında beraat kararı: Avukatlar salonu terk etti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.