Türkan Elçi’nin kafesine silahlı saldırıda 3 gözaltı

CHP İstanbul Milletvekili Türkan Elçi'nin ailesine ait kafeye ve aynı yerdeki otele silahlı saldırı düzenlendi. İncelemelerde tespit edilen üç kişi gözaltına alındı.

Gündem 13 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Türkan Elçi'nin kafesine silahlı saldırı düzenlendi.

Diyarbakır’da 11 Temmuz gecesi Sur ilçesindeki bir otel ve bir kafeye tabancayla ateş açıldı. Kafe 28 Kasım 2015’te basın açıklaması sırasında açılan ateş sonucu hayatını kaybeden Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin eşi CHP İstanbul Milletvekili Türkan Elçi’nin ailesine aitti.

Çevredekilerin durumu bildirmesi üzerine olay yerine Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri Kent Güvenlik Yönetimi Sistemleri (KGYS) ve çevredeki güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Görüntülerde ateş edenin kolunda dövme bulunan V.G. olduğu belirlendi. Ekipler, V.G. ile ona yardım eden U.Y. ve G.Ç.’yi gözaltına aldı. Emniyetteki ifadesinde Y.G.’nin otel ve kafeye gelenlerin çok gürültü yaptıklarını, mahallenin düzenini bozduklarını iddia ederek olayı da bu nedenle gerçekleştirdiğini öne sürdüğü öğrenildi. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.

Türkan Elçi'nin kafesine saldırıTürkan Elçi’nin kafesine saldırı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.