Türkiye’den Gazze’ye insani yardımlar sürüyor

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), çoğunlukla sağlık malzemelerinin yer aldığı yardım paketlerinin Gazze'ye ulaştırılmak üzere uçaklara yüklenmeye başlandığını duyurdu.

Dünya 23 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

Hamas’ın Aksa tufanı operasyonuyla başlayan ve İsrail’in savaş ilanı ile tırmanan çatışmalar iki haftayı geride bıraktı. İsrail’in abluka altındaki Gazze’ye yönelik yoğun bombardımanı ve elektrik, su gibi temel ihtiyaçların tedariğini kesmesi insani bir krize sebep oldu. Yoğun diplomasi trafiğinin ardından cumartesi günü Mısır üzerinden ilk insani yardımlar Gazze’ye ulaştı. Türkiye’den de yardım uçakları Mısır’a hareket etmeye devam ediyor.

Türkiye’den Gazze’ye sağlık köprüsü: Akaryakıt, doktor ve hastaneTürkiye’den Gazze’ye sağlık köprüsü: Akaryakıt, doktor ve hastane

Milli Savunma Bakanlığı’nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada “Ülkemizin yardım elini Gazze’ye ulaştırmaya devam ediyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla hazırlanan ve içinde çoğunlukla sağlık malzemelerinin yer aldığı yardım paketlerini Hava Kuvvetlerimize ait uçaklarımıza yüklemeye başladık. Uçaklarımız hazır olur olmaz Mısır’a hareket edecek. Yardım malzemelerinin bölgeye ulaştırılması için toplamda 4 sorti planlandı” ifadelerine yer verildi.

İlk yardımlar Gazze'de: Okyanusta bir damlaİlk yardımlar Gazze’de: Okyanusta bir damla

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.