‘Üç harfli’ markette çocuğu çikolata için depoya kapattılar

Hakkari'de “üç harfli” zincir marketlerden birinde yaşanan olay tepki yarattı. İddiaya göre bir çocuk bir paket çikolata yüzünden market deposuna kilitlendi ve iki saat orada tutuldu. Olayı kınayan HESOB Başkanı Tekin çocuğun fotoğrafını paylaştı.

Gündem 4 Aralık 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı

Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (HESOB) Başkanı Muharrem Tekin kent merkezindeki bir zincir market mağazasında bir çocuğun “bir çikolata yüzünden market deposuna kilitlendiği”ni iddia etti.

Tekin çocuğun depodaki halini ve masanın üstünde çaldığı iddia edilen iki adet çikolatanın göründüğü fotoğrafı paylaştı.

Başkan Tekin sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı:

“Hakkari’de üç harfli zincir marketlerden biri bu çocuğu bir çikolata için iki saat boyunca depoya kapatmış. Sonra babasına haber veriyorlar. Babası markete gelince çocuğunun depoya kapatıldığını görüyor. Sizin o milyon dolarlarınızı o çocuğun tek bir tırnağına kurban ederiz. Bu zincir marketin yetkilileri babadan ve bu çocuktan özür dileyip yaptıkları bu utanç verici davranışın farkına varmazlarsa isim açıklayıp oradan alışveriş yapılmaması yönünde protesto kampanyaları başlatacağız.”

Hakkari Barosu’ndan tepki

Hakkari Barosu Çocuk Hakları Merkezi de sosyal medya hesabından konuya dair şu açıklamayı yaptı:

“Kamuoyunca bilinen ve Hakkari’de bulunan zincir marketlerden birinde bir çocuğu iki saat boyunca depoya kapatmak suretiyle, üstelik ağırlaştırıcı sebeplerle kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçu işleyen şahısların bu onur kırıcı eylemi toplumsal yaşamda fiziksel ve psikolojik  çocuk sömürüsü içeren bir tehdit niteliğindedir. Çocuğun üstün yararı gereğince ilgili fotoğrafın yayınlanmaması gerektiğini belirtmekle birlikte sürecin takipçisi olacağımızı kamuoyuna duyuruyoruz.”

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da konuya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Tunç bakanlık olarak olayı yakından takip ettiklerini, Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığı’nın da olayla ilgili soruşturma başlattığını belirtti.

Gençler ve çocuklara mezar olan otel için istenen cezalar belli olduGençler ve çocuklara mezar olan otel için istenen cezalar belli oldu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.