Üç saat arayla öldürülen Dilan ile Selam’ın sevgili olduğu ortaya çıktı

Adana'da babası Turhan Özdemir tarafından öldürülen Dilan Özdemir ile cinayetten üç saat sonra uğradığı saldırıda hayatını kaybeden Selam Şenci'nin sevgili olduğu ortaya çıktı.

Gündem 29 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

Adana’nın Yüreğir ilçesi Anadolu Mahallesi’nde Turhan Özdemir 26 Şubat’ta bir süre önce uyuşturucu kullandığı iddiasıyla tartıştığı 19 yaşındaki kızı Dilan Özdemir ile ara sokakta karşılaştı. Baba-kız arasında yine aynı nedenle tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi ile Özdemir kızını bıçaklayarak yaraladı. Şüpheli kaçarken Yüreğir Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Dilan Özdemir kurtarılamadı. Kaçan baba olay yerine yakın bir sokakta yakalandı.

Uyuşturucu madde kullandığı için kızı Dilan Özdemir’i bıçaklayan Turhan Özdemir olay yerine yakın bir sokakta yakalandı ve tutuklandı.

Otoparkta tartışıp bıçakladılar

Bu olaydan üç saat sonra 26 yaşındaki Selam Şenci Seyhan ilçesi Kuruköprü Mahallesi Çakmak Caddesi’ndeki bir iş yerinin otoparkında ikisi kadın beş kişi tarafından dövülüp bıçaklandı. Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde Şenci ile beş kişinin otoparkta tartıştıkları, ardından şüphelilerin Şenci’ye tekme ve yumruklarla saldırıp bıçakladıkları anlar yer aldı. Ayrıca şüphelilerden birinin yerdeki Şenci’nin üzerine çıkıp zıpladığı görüldü. Şüpheliler kaçarken Selam Şenci kaldırıldığı özel hastanede hayatını kaybetti.

Olaya müdahale etmediği iddiası

Cinayet Büro Amirliği ekipleri şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı. İncelemede Dilan Özdemir ile Selam Şenci’nin bir süredir sevgili olduğu ortaya çıktı. Her iki cinayetin planlı işlenmiş olabileceği ihtimali değerlendirilirken Dilan Özdemir’in babası tarafından öldürülmesine şahitlik eden Selam Şenci’nin olaya müdahale etmediği, bunun üzerine arkadaşlarının Şenci’yi otoparka çağırarak öldürdüğü de iddia edildi. Adana Adli Tıp Kurumu’ndaki otopsileri tamamlanan Dilan Özdemir ile Selam Şenci’nin cenazeleri yakınları tarafından alınarak toprağa verildi.

‘Evden kaçtı, geri getirdim’

Emniyetteki sorgusu tamamlanan Turhan Özdemir’in cinayeti bir anlık öfkeyle işlediğini öne sürüp “Kızım kötü yola düşmüştü. Uyuşturucu kullanıyordu. Onu kurtarmak için çok çaba sarf ettim. Çok defa evden kaçtı, geri getirdim. Başaramadım” dediği belirtildi. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Özdemir çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Öte yandan Selam Şenci’yi öldüren şüphelilerin yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.