Ukrayna’dan getirip Türkiye’de kaybetmişlerdi: Tekrar yakalandı

Ukrayna’dan MİT operasyonuyla getirildiğini bizzat Cumhurbaşkanı açıklamış ancak hemen sonra 10Haber, tekrar firar ettiğini duyurmuştu. Hablemitoğlu suikastında yargılanan Nuri Gökhan Bozkır, Ankara’da yakalandı.

Gündem 3 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu’nun 18 Aralık 2002’de öldürülmesine ilişkin davada yargılanan önemli şüphelilerden biri dün ‘tekrar’ yakalandı.

Emniyet Genel Müdürlüğü, Necip Hablemitoğlu’nun öldürülmesi olayının şüphelilerinden Nuri Gökhan Bozkır’ın, Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen operasyon sonucu yakalandığını duyurdu.

Üç emniyet biriminin ortak operasyonuyla

EGM’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“18.12.2002 tarihinde Necip Hablemitoğlu’nun öldürülmesi olayının şüphelilerinden, ‘terör örgütlerine silah sağlama’ ve ‘tasarlayarak adam öldürme’ suçlarından Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi (UYAP) aranma kaydı bulunan Nuri Gökhan Bozkır, 02.01.2024 tarihinde Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen operasyon sonucu yakalanmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Bozkır’ın firarını 10Haber duyurmuştu

Hablemitoğlu suikastı şüphelilerinden Nuri Gökhan Bozkır yakalandı. Bozkır hakkında 19 Mayıs’ta Hablemitoğlu davasından tahliye, 27 Mayıs’ta Soğan TIR’ları davasından tutuklama kararı verilmişti. Tutuklama kararının ardından adreslerinde yapılan aramalarda Bozkır’a ulaşılamamıştı.

Adeta göz göre göre gelen firarı ve ayrıntılarını kamuoyu 10Haber’de Ersin Eroğlu imzalı haberlerden öğrenmişti.

10Haber’in gündeme getirdiği haber sonrası sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Hablemitoğlu’nun eşi Şengül Hablemitoğlu “Allah’ın cezaları kırmızı bültenle arayıp istediniz, operasyon da yaptınız. Artık ne yaptınızsa? Bize duruşmalar boyu ne izlettiniz siz, biz anlamadık. Edebimizle katıldık, size bizim gücümüz yetmez. Bizim kaybımız geri gelmez. Ancak bu ülkeye de adalet gelmez. İnanan varsa buyursun inansın, benim ne güvenim ne de inancım var…” demişti.

Ukrayna’dan MİT operasyonla getirilen, sürpriz biçimde tahliye edildikten sonra firar eden Gökhan Bozkır’ın kaçışı kamuoyundan ve davayı takip eden hukukçulardan büyük tepki çekmişti.

Kim bu ‘profesyonel’ firarcı?

Eski Özel Kuvvetler Komutanlığı görevlisi yüzbaşısı Nuri Gökhan Bozkır, 2006 yılında “Sauna Çetesi” olarak bilinen mafya grubu ile ilişkisi ortaya çıktıktan sonra Türk Silahlı Kuvvetleri’nden ihraç edilmişti.

Soğan TIR’ları davası devam ederken Ukrayna’ya kaçan Bozkır, burada Necip Hablemitoğlu suikastı ile ilgili Zihni Çakır’a itiraflarda bulunmuştu. Bozkır’ın bu bu itiraflarandan sonra suikastle ilgili olarak FETÖ lideri Fetullah Gülen, Mustafa Özcan, Enver Altaylı, Levent Göktaş ve ÖKK içinde görev yapmış askerler hakkında soruşturma açılarak tutuklama kararları verilmişti.

Bozkır, suikastı o dönem ÖKK Muharebe Arama Kurtarma (MAK) Komutanı Albay Levent Göktaş’ın emri ile ÖKK’dan bir ekibin gerçekleştirdiğini, kendisinin de gözcülük yaptığını ileri sürmüştü. Bozkır suikastta tetiği ise ÖKK yüzbaşısı Tarkan Mumcuoğlu’nun çektiğini iddia etmişti.

Ukrayna’dan MİT tarafından bir tabutun içinde getirildiğini ve 20 gün çok ağır işkenceler gördüğünü ileri süren Bozkır, mahkeme aşamasında Hablemitoğlu suikastı ile ilgili ifadelerinin hepsini geri almıştı.

Hablemitoğlu ailesinin avukatı isyan etti: Tetikçi çıkıp ‘ben işledim’ dese zamanaşımı verirsinizHablemitoğlu ailesinin avukatı isyan etti: Tetikçi çıkıp ‘ben işledim’ dese zamanaşımı verirsiniz

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.