Dünya mafyasının Türkiye kapışmasında bugün: Antalya’da silahlar konuştu, kim bu Nadir Salifov!

Antalya’da bir avukat “Mr. Oliver’in dosyalarından çekil demedik mi?” tehdidiyle vuruldu. 10Haber araştırdı, perde arkasında Azeri mafya lideri Nadir Salifov da çıktı. Ölümlerle süren üç yılın hikayesi...

Gündem 11 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Türkiye’de uluslararası mafyanın hesaplaşması son bulmuyor. Son yıllarda özellikle Sırp, Azerbaycan, İran ve Rus mafyalarının görünürlüğünün arttığı Türkiye’de cinayetle biten mafya hesaplaşmalarındaki ölümler haber ajanslarına yansıyor.

9 Mart 2024 Cumartesi günü haber ajansları Antalya’da silahlı saldırıya uğrayan Avukat Gökhan Kadir Gülaçar’ın sol kol ve bacağından yaralandığı haberini geçti.

Avukat Gökhan Kadir Gülaçar’ı vuranların “Mr. Oliver’in dosyalarından çekil demedik mi?” diye tehdit ettiği bilgisi vardı.

Gökhan Kadir Gülaçar’ın ise iş insanı Bahtiyar Muradov’un avukatı olduğu belirtilmişti. Muradov’un husumetlisi Rus vatandaşı O.M.L.R.’ydi.

Bahtiyar Muradov’un kripto para üretimi için yatırım amacıyla Rus vatandaşı O.M.L.R.’ye 1,5 milyon dolar verdiği iddia ediliyor. Muradov parayı geri alamadığını söylüyor. Ayrıca O.M.L.R.’nin üvey oğlu Bahtiyar Muradov’un kızına cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla Antalya Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanıyor.

Azeri-Rus mafyalarının kavgasında avukata silahlı saldırı: 'Mr. Oliver'in dosyalarından çekil demedik mi?'Azeri-Rus mafyalarının kavgasında avukata silahlı saldırı: ‘Mr. Oliver’in dosyalarından çekil demedik mi?’

Haber ajanslarının verdiği bilgi bununla sınırlıydı. 10Haber olayı araştırdı.

Bahtiyar Muradov 2020 yılında Antalya’da öldürülen Azeri mafya lideri Nadir Salifov’un kuzeni.

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Nadir Salifov’un dünyanın en büyük 12 mafyasından biri olduğunu söylemişti.

Salifov Antalya’da bir otelde yemek yerken başından silahla vurularak öldürülmüştü. “Loti Quli” lakaplı Nadir Salifov Azerbaycan ve Rusya’da yeraltı dünyasının ünlü isimlerindendi. Rusya’da sebze meyve halinin kontrolünü elinde bulunduruyordu.

Üç yıl önceki Nadir Salifov cinayetini ve sonrasındaki silahlı çatışmaları hatırlamadan bugünkü Avukat Gökhan Kadir Gülaçar’a yönelik silahlı saldırıyı anlamak zor.

Yoksa Antalya’daki mafya hesaplaşmasında silahların konuşacağı dönemin perdesi mi açılmış oldu?

Nadir Salifov ile Sedat Peker

Sedat Peker’in iddiası

Öncelikle suç örgütü lideri Serdat Peker’in iddialarıyla başlayalım.

Salifov’un öldürülmeden önce Türkiye’ye neden ve nasıl geldiği hakkındaki en tartışmalı iddiayı ortaya suç örgütü lideri Sedat Peker atmıştı. İşin içinde “derin devletin başı” dediği eski Emniyet Genel Müdürü ve İçişleri Bakanı Mehmet Ağar’ın olduğunu öne süren Peker Ağar’ın Salifov’u Mübariz Mansimov’u öldürmesi için Türkiye’ye getirttiğini söylemişti.

Ağar’ın amacının Bodrum’daki Yalıkavak Marina’ya “çökmek” olduğunu belirten Peker bu yüzden Marina’nın sahibi Mübariz Mansimov’u öldürtmek istediğini iddia etmişti.

Rovshan Caniyev 18 Ağustos 2016’da Beşiktaş’ta öldürüldü.

Nadir Salifov’a üst üste suikast girişimleri

Antalya’nın Serik ilçesi Boğazkent Mahallesi’ndeki beş yıldızlı otelin alakart restoranında 20 Ağustos 2020 günü gece yarısı sıralarında silahlı suç örgütü lideri ‘Nazır Azizoğlu’ kimliğini kullanan ‘Lotu Guli’ lakaplı Nadir Salifov yakın adamlarından Khagan Zeynalov tarafından tabancayla başına iki el ateş edilerek öldürüldü.

Nadir Salifov öldürülmeden önce birçok kez suikast girişimine uğramıştı. Bunlar iddianamede de yer almıştı.

Nadir Salifov Azerbaycan uyruklu ‘Lenkaranski’ lakaplı Rovshan Caniyev’in 18 Ağustos 2016’da Beşiktaş’ta öldürülmesinden sonra hedefe konmuştu.

Rovshan Caniyev cinayetinin intikamını almak amacıyla namlular Caniyev ailesinin sorumlu tuttuğu Salifov’a çevrilmişti.

Rovshan Caniyev’in ağabeyi Namiq Caniyev liderliğinde Salifov’u öldürmek amacıyla hücre tipi örgüt kuruldu, ancak Salifov çok iyi korunduğundan eylemleri “girişim” düzeyinde kaldı.

Son olarak Caniyev ailesi Nadir Salifov’un yakın adamı Khagan Zeynalov ile anlaştı.

Khagan Zeynalov emniyet ifadesinde dört milyon dolar karşılığında cinayeti işlediğini itiraf etti. Ancak ilk duruşmada “Nadir Salifov’u öldürmem için dört milyon dolar aldığım iddiası iftiradır. Nadir yakın arkadaşımdır. Nadir’i vuran ben değilim. Polisler beni tehdit etti. Yanımda tercüman yoktu, o yüzden ifadeyi kabul etmek zorunda kaldım” dedi.

Salifov öldürüldükten sonra İstanbul’da anıt mezar yapıldı. Aralarında husumet olan mafya üyeleri mezar ziyaretinde karşılaştı, Ali Hasmiov başından vurularak öldürüldü.

Nadir Salifov’un İstanbul’da anıt mezarı

Salifov öldürüldükten sonra ona İstanbul’un Büyükçekmece ilçesinde anıt mezar yapıldı. Salifov’un cenazesi sırasında mezarının başındaki kavgada silahlar konuştu. Aralarında husumet olan mafya üyeleri mezar ziyaretinde karşılaştı.

Silahların ateşlendiği kavgada Ali Hasmiov başından vurularak öldürüldü.

Mafyaların hesaplaşma merkezi haline gelen İstanbul'da bir cinayet daha: Beylikdüzü'nde kanlı infazMafyaların hesaplaşma merkezi haline gelen İstanbul’da bir cinayet daha: Beylikdüzü’nde kanlı infaz

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.