İş davasında ortaya çıktı: Ünlü muhallebicide soyunma odasına kamera koymuşlar

İstanbul'da bulunan ünlü bir muhallebi zincirinde gizli kamera skandalı yaşandı. Şube müdürü olarak çalışan Sümmani K.'nin personel soyunma odasını kamera ile izlediği ortaya çıktı.

Gündem 8 Ocak 2024
Bu haber 9 ay önce yayınlandı

İstanbul’daki bir ünlü muhallebici zincirinin Bahçelievler şubesinde unlu mamul ustası olarak çalışan Tekin K. 6 Nisan 2023’te şirkette geçirdiği kaza yüzünden iş görmezlik raporu aldı. Şirket müdürü Sümmani K. herhangi bir iş kazası olmadığını belirterek Tekin K.’yı işten attı.

Tekin K. de işten haksız yere kovulduğunu belirterek İş Mahkemesi’ne başvuru yaptı. Yargılama sırasında Sümmani K. dosyaya bir kamera kaydı sundu. Kayıtları izleyen Tekin K. ve çalışma arkadaşları adeta şoka uğradı. Çünkü şirkette 22 kamera olduğunu sanan personel 23’üncü kameranın soyunma odasında olduğunu, gizlice kayıt yaptığını öğrendi.

Özel görüntülerini gizlice kayıt altına alarak mahkemeye delil olarak sunan Sümmani K.’dan şikayetçi olan Tekin K. mahkemeye diğer 22 adet kameradan hiçbir görüntü sunulmadığını, aksine gizli kayıt yapan kameranın görüntülerinin sunulduğunu, böylece özel hayatlarının gizlice kayıt altına aldıklarını öğrenince savcılığa suç duyurusunda bulundu, şirket müdürünün cezalandırılmasını talep etti.

Tekin K. tarafından savcılığa verilen şikayet dilekçesinde şüphelinin soyunma odasını kayıt altına aldığı, çalışan tüm personelin özel görüntülerini elde ettiği anlatıldı. Gizli kameradan iş mahkemesine sunulan görüntülerle haberdar olduğunu belirten çalışan, personelin çıplak görüntülerinin Sümmani K.’nın elinde bulunduğunu söyledi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı. Savcılıkta ifade veren şüpheli suçlamaları reddetse de, Sümmani K. hakkında ‘özel hayatın gizliliğini ihlal’ suçu kapsamında üç yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenlendi. Dava ilerleyen günlerde İstanbul Asliye Ceza Mahkemesinde görülecek.

Talihsiz aile: Önce balon balığı zehirlenmesi sonra trafik kazasıTalihsiz aile: Önce balon balığı zehirlenmesi sonra trafik kazası

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.