Üsküdar’da 2 milyon liralık dron hırsızlığı: Hala aranıyorlar

Üsküdar’da hırsızlar yaklaşık 2 milyon lira değerinde dron, kamera ve çeşitli çeşitli teknolojik ürün çaldılar. Polisin yakalama çalışmaları sürüyor.

Gündem 23 Haziran 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

Şimdilik milyonluk zararla sonuçlanan olay, Üsküdar’ın Altunizade ilçesinde meydana geldi. Takvimler 13 Haziran’ı gösterdiğinde hırsızlar, sabaha karşı dron ve teknolojik ürünler satışı yapılan iş yerine geldiler. Yanlarında getirdikleri araçlarla dükkanın kepengini zorlayarak açtılar.

Bu sırada biri alarmı kırarak iptal etti. Hızlıca değerleri toplam 2 milyon lirayı bulan dron, kamera ve çeşitli teknolojik ürünleri çalarak otomobile doldurdular.

İhbar üzerine polis olay yerine geldi ve akabinde şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.

İş yeri sahibi Mehmet Mannasoğlu güvenlik kameralarına da yansıyan olayı şöyle anlattı:

”Sabah 5-6 gibi lüks bir araç iş yerinin önüne yanaşıyor. Daha sonra yanlarında getirdikleri ekipmanla kepengin yan kanallarını zorluyorlar. Kepengi oradan ayırıyorlar ve kapıyı kırıp içeri giriyorlar. İçerdeki ürünleri teker teker toparlıyorlar. Piyasa değeri yaklaşık 2 milyon lira civarında. Ayrıca cihazlar hem hobi amaçlı hem profesyonel hem de endüstriyel amaçlı olan cihazlar. Bu cihazlar her türlü emellerde kullanılabilir.

Çalınan bazı cihazları seri numaralarından sistemden gördük, takip edebiliyoruz. Olay olduktan sonra sosyal medyadan ve fenomen birçok arkadaşımız geçmiş olsun diye aradılar. Polisin varacağı sonucu çok hızlı bir şekilde bekliyoruz. İnşallah hırsızlar yakalanır ve adalet yerini bulur.”

'Hırsız' dediği iki kişiyi vurdu, ama kendisi de hırsızmış‘Hırsız’ dediği iki kişiyi vurdu, ama kendisi de hırsızmış

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.