Uyuşturucu kuryelerinin ‘kraliçe arı var’ dediği kovanlardan metanfetamin çıktı

Adana’da polisin durdurup, arama yaptığı hafif ticari araçta narkotik köpek ‘Aşil’ bagajdaki kovanlara tepki verdi. Sürücü Erdem B, “Kraliçe arımız var, onu taşıyoruz” dedi. Kovanların içini açan polis 53 kilo 600 gram metamfetamin ele geçirdi.

Gündem 15 Haziran 2024
Uyuşturucu kuryeleri arı kovanlarını kullandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya 13 Haziran’da bakanlığın bir yıllık raporunu açıkladı. Uyuşturucu tacirlerine yönelik operasyonlarda bir yılda 31 bin 792 kişinin tutuklandığını, bu operasyonlarda toplamda 128 ton esrar, skunk, metamfetamin, eroin, kokain, bonzai ve afyon; 63 milyon adet sentetik ecza, captagon ve ectasy ile 162,5 milyon kök keneverin ele geçirildiğini kaydetti. Süren operasyonlara karşı uyuşturucu tacirleri de özellikle lojistik ihtiyaçları için yeni yollar denemeye devam ediyor. Önceki gün Sabiha Gökçen Havalimanı’nda iki İranlı uyuşturucu kuryesinin midesinden 1 buçuk kilo uyuşturucu çıkmıştı. Bu kez de Adana’da uyuşturucu kuryeleri arı kovanlarına metanfetamin sakladı.

Narcos Türkiye'de son perde: Zindaşti'nin can düşmanı uyuşturucu baronu Ünğan yakalandıNarcos Türkiye’de son perde: Zindaşti’nin can düşmanı uyuşturucu baronu Ünğan yakalandı

Adana İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, kente yüklü miktarda uyuşturucu madde getirileceği bilgisi üzerine harekete geçti. Polis, D-400 kara yolunda takibe aldığı şüpheli hafif ticari aracı Yüreğir ilçesi Kozan Caddesi’nde durdurdu. Sürücü Erdem B. ile kuzeni Tuncay B.’nin indirildiği araçta narkotik köpek ‘Aşil’ ile arama yapıldı.

Aşil, aracın bagajındaki arı kovanlarına tepki verdi. Sürücü, “Kraliçe arımız var, onu taşıyoruz” dedi. Kovanların içini açan polis, peteklerin altına gizlenmiş 53 kilo 600 gram metamfetamin ele geçirdi, şüpheliler gözaltına alındı. Emniyete götürülen şüpheliler, uyuşturucuyu, paraya ihtiyaçları olduğu için taşıdıklarını söyledi. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Erdem B. ile Tuncay B., çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

Okul çevrelerinde dört bin uyuşturucu satıcısı yakalandıOkul çevrelerinde dört bin uyuşturucu satıcısı yakalandı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.