Uyuşturucu tacirlerine darbe: Metamfetamini pudraya emdirip sınırdan geçireceklerdi

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerinin Gürbulak Sınır Kapısı'ndaki operasyonunda pudraya emdirilmiş vaziyette 2,2 ton metamfetamin cinsi uyuşturucu madde ele geçirdi.

Gündem 4 Ağustos 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Ele geçirilen metamfetamin sergilendi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın göreve geldiği 2023 seçimlerinin ardından uyuşturucu, uluslararası mafya ve kara para operasyonları hız kazandı. Uzmanlar bu operasyonların Türkiye’nin gri listeden çıkması için gerekli olduğunu vurguluyordu. Gri liste kara para aklama ve terörün finansmanı konusunda eksiklikleri bulunan ve risk içeren ülkelerin yakın gözetim altında tutulduğu bir liste. Türkiye’nin gri listeden çıktığı geçenlerde açıklandı. Operasyonlar ise devam ediyor.

İran'dan Türkiye'ye getirilen bir buçuk ton uyuşturucu ele geçirildiİran’dan Türkiye’ye getirilen bir buçuk ton uyuşturucu ele geçirildi

Yerlikaya bir yıllık görev süresinde ele geçirilen uyuşturucu miktarını şöyle açıklamıştı:

“Kilogram esaslı olanların toplamı 128 ton, adet esaslı olanların toplamı 63 milyon ve kök olarak 162,5 milyon kök; bizim bir yıllık uyuşturucu arzıyla ilgili mücadelede sizlerin huzuruna getirmiş olduğumuz rakamlar.”

Bugün yapılan operasyonda ise tek seferde ve tek bir uyuşturucu türünden 2,2 ton ele geçirildi. Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza ekipleri İran’dan Türkiye’ye giriş yapan TIR’da pudraya emdirilmiş 2 ton 200 kilogram metamfetamin cinsi uyuşturucu ele geçirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre Gürbulak Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan risk analiziyle hedefleme çalışmalarında İran’dan Türkiye’ye gelen TIR yakın takibe alındı.

TIR’da yapılan denetim ve kontroller sonucunda, pudra cinsi yükten alınan numunelerin testleri sonucunda toz formda bulunan yasal yükün metamfetamin içerdiği tespit edildi. Yeni bir rekora imza atan ekipler 2 ton 200 kilo metamfetamin cinsi uyuşturucu madde ele geçirdi.

Olayla ilgili Doğubayazıt Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

İstanbul'un tarihine üç tahrip ortağı: Maden şirketleri, defineciler ve uyuşturucu bağımlılarıİstanbul’un tarihine üç tahrip ortağı: Maden şirketleri, defineciler ve uyuşturucu bağımlıları

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.