Uzman çavuş kira kavgasında ev sahibi baba ve oğlunu öldürdü

Konya'nın Akşehir ilçesinde bir uzman çavuş, aralarında kira anlaşmazlığı bulunan ev sahibi baba ile oğlunu silahla öldürdü.

Gündem 19 Ağustos 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Olayın yaşandığı yer

Yüksek enflasyonla birlikte ülke genelinde uçuşa geçen kira artışları ev sahibi ve kiracıları karşı karşıya getirmeye devam ediyor. Ev sahibi- kiracı uyuşmazlıklarının mahkemelerde yarattığı yoğunluk bir yılı bulan bekleme sürelerine yol açtı, bunun üzerine arabulucu yöntemi devreye sokuldu. Hükümet çözüm için kira artış oranına yüzde 25 zam sınırlaması getirmişti. Ancak bu sınırlamaya çok yüksek oranda uyulmadı ve 2 Temmuz 2024’te bu sınırlama son buldu.

Ev sahibi-kiracı arasında bir kriz daha doğduEv sahibi-kiracı arasında bir kriz daha doğdu

Geçen yılın ilk çeyreğinde İstanbul’da Sulh Hukuk mahkemelerinde açılan davaların yaklaşık yüzde 65’i ev sahipleri ile kiracı arasındaki anlaşmazlıklardan oluştu. Tüm bunlar ortaya meydan muharebesini andıran görüntüler çıkmasına sebep oldu. Tartışmalar kavgaya dönüştü. Her yıl kira anlaşmazlıklarından çıkan kavgalarda onlarca kişi hayatını kaybetti, bir o kadarı da tutuklandı.

Konya’da da ev sahibi- kiracı kavgasında kan döküldü. Akşehir ilçesinde yaşayan Uzman Çavuş E.K., Sanayi Sitesi’nde mobilya üretimi yapan ev sahibi Necati Çınar ve oğlu Yavuz Çınar’ın işyerine gitti. Aralarındaki kira anlaşmazlığı tartışması kavgaya dönüştü.

E.K. silahla baba ve oğlunu ağır yaraladı. Çevredekilerin haber vermesi üzerine olay yerine sağlık ekipleri ve polis geldi. Akşehir Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Necati ile Yavuz Çınar müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Uzman Çavuş E.K. da İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı.

Ev sahibi-kiracı anlaşmazlığında son nokta: Kiracısının kanalizasyon giderini tıkadıEv sahibi-kiracı anlaşmazlığında son nokta: Kiracısının kanalizasyon giderini tıkadı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.