Valinin cevabıyla ortaya çıkan trajikomik sınır güvenliği hikayesi: Yurtdışına çıktı, bir daha giremez

Çorum’da Asayiş Değerlendirme toplantısı yapıldı. Toplantı sonrası okul müdürüne saldırı düzenleyen şahısların yurtdışına kaçmalarına ilişkin sorulan soruya Vali Dağlı ''Onlar yurtdışına çıktı, bir daha da girmesi mümkün değil'' diye yanıt verdi.

Gündem 12 Ağustos 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Çorum valisinin basın toplantısından bir kare

Çorum Valisi Zülkif Dağlı bugün Asayiş Değerlendirme Toplantısı’nda son bir yılı değerlendirdi. Vali toplantıda bir yılda müdahale edilen olay sayısını, denetlenen servis araçlarını, uyuşturucuyla mücadeleyi, terör operasyonlarını anlattı. Verdiği rakamlar gayet tatmin ediciydi. Onların detaylarını buradan okuyabilirsiniz.

Bu bilgiler Çorum’un yerel basını için haber değeri taşıyor tabii ki ama bizim için haber toplantının soru cevap bölümünden çıktı.

İzmir'de 280 düzensiz göçmen ve yedi göçmen kaçakçısı yakalandıİzmir’de 280 düzensiz göçmen ve yedi göçmen kaçakçısı yakalandı

Önce 5 Haziran’da Çorum’da Başöğretmen Atatürk İmam Hatip Ortaokulu’ndaki şiddet olayını kısaca hatırlayalım. O gün Başöğretmen Atatürk İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Hacı Ömer Atılgan ile okul görevlisi Mehmet Öztürk zincirle dövüldü. Yabancı uyruklu veli ve yanındaki kişi uyguladıkları şiddetin ardından kayıplara karıştı.

Şimdi yeniden Asayiş Değerlendirme Toplantısı’na dönelim. Vali Dağlı konuşmasının sonunda 596 düzensiz göçmenin yakalandığını ve bu çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Bunun üzerine ANKA Haber Ajansı muhabirinin “Okulun birinde yabancı uyruklu vatandaşların bir okul müdürüne saldırısı olmuştu. Saldırı yapan iki kişi kayıptı, bunlar yakalandı mı? Gerekli ceza uygulandı mı? Son durum nedir” sorusu üzerine durumu İl Emniyet Müdürü Arif Pehlivan’dan açıklamasını istedi.

İl Emniyet Müdürü Arif Pehlivan ”Şahıslar kaçak yollardan yurtdışına çıktı” dedi. Vali Dağlı ise sınır güvenliğiyle ilgili o trajikomik cevabı verdi:

“Onlar yurtdışına çıktı, bir daha da girmesi mümkün değil.”

Yani bir düzensiz göçmen Türkiye’ye girip bir şehirde suç işleyip kaçak yollarla yurtdışına kaçmıştı ve vali bunu bir “müjde” gibi duyurdu.

Son 3 ayda 75 bin düzensiz göçmen yakalandı: Pilot uygulama hayata geçiyorSon 3 ayda 75 bin düzensiz göçmen yakalandı: Pilot uygulama hayata geçiyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.