Veyis Ateş’e nüfuz ticareti davası açılmış

Sözcü yazarı İsmail Saymaz, Sezgin Baran Korkmaz'dan 10 milyon euro istediği iddialarıyla gündeme gelen Veyis Ateş hakkında nüfuz ticareti suçundan iki yıldan beş yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldığını yazdı.

Gündem 12 Şubat 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

Sedat Peker’in iddiaları üzerine gündeme gelen Sezgin Baran Korkmaz’dan 10 milyon euro istediği iddialarıyla gündeme gelen Veyis Ateş hakkında dava açıldığı ortaya çıktı.

Sözcü yazarı İsmail Saymaz’ın “Veyis Ateş’e nüfuz ticareti davası açıldı” başlıklı yazısına göre İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu Veyis Ateş hakkında nüfuz ticareti suçundan iki yıldan beş yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı. İsmail Saymaz davanın eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun görevden ayrılmasının ardından açılmasına dikkat çekti.

İddianamede Korkmaz ve Ateş’in ses kayıtları var

Saymaz, Veyis Ateş’in iddiaları “uydurma, yalan, şantaj, montaj” olarak nitelediğini belirterek “Davanın açılmış olması benim açımdan iyi oldu. Bu haksız itham ve iftirayı mahkemede anlatmam açısından bir fırsat oldu” dediğini aktardı.

Saymaz’ın yazısında ilgili kısım şöyle:

İddianameye göre görüşme şu şekilde:

Ateş: Ihh, Bu Halk TV’de anlattığım hikâye sana anlattığım hikâye. Burada sadece bir şey beni endişe ettiriyor. Ihh, canın yaralı.

Korkmaz: Evet, doğru.

Ateş: Kızgınsın, öfkelisin. Ondan sonra, dünyayı ateşe veresin var falan. Sadece bu tarafın hassasiyet duyduğu mesele bu, ben sana bunu ilk başta da söyledim. Az önce arandığımdı, ıhh, bir şey yapar mı? Bizi yakar mı, yıkar mı, konuşur mu, eder mi, diyorlar.

Korkmaz: Yok abi ya.

Ateş: Yok dedim, bizim itimadımız var.

Korkmaz: Allah razı olsun.

Ateş: Kendisiyle buluştuğuma göre bir hakemlik, (anlaşılamadı) yaptığıma göre itimat sorumumuz olmaz dedim. Ondan sonra konuştuğumuz şeyleri sıraladı, sıraladılar.

İsmail Saymaz raporda yer alan telefon görüşmesinin ses kaydının mukayese edildiğini belirtti, Adli Tıp Ses ve Görüntü İnceleme Şubesi’nin “Analizi yapılan ses örnekleri mukayese konusu ses örnekleriyle benzerlikler göstermektedir” dediğini yazdı.

Bomba iddia: SBK'nın dağıttığı ses kaydına göre Veyis Ateş 10 milyon Euro'yu Süleyman Soylu için istemişBomba iddia: SBK’nın dağıttığı ses kaydına göre Veyis Ateş 10 milyon Euro’yu Süleyman Soylu için istemiş

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.