Yargıtay savcısını yumruklayan saldırganın ifadesi ortaya çıktı: Babalık duygum yüzünden oldu

Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Necip Cem İşçimen'e saldıran Erol Gök hakimlik ifadesinde "Savcımızdan ve herkesten özür diliyorum" dedi.

Gündem 3 Eylül 2024

Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Necip Cem İşçimen’e saldıran Erol Gök’ün ifadesi ortaya çıktı. Gök hakimlik sorgusunda “Savcımızdan ve herkesten özür diliyorum” dedi.

İstanbul Kadıköy’de Fenerbahçe maçı sonrası otopark çıkışında iki şüpheliyle tartışan Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Necip Cem İşçimen’in saldırıya uğramasıyla ilgili Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturması sürüyor.

30 Ağustos Cuma gecesi Fenerbahçe’nin Alanyaspor’la oynadığı maçın ardından Kadıköy’deki Şükrü Saracoğlu Stadyumu’nun otoparkında olanlar Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Necip Cem İşçimen için maç keyfinin kâbusa dönüşmesine yol açtı.

Binlerce taraftarın coşkuyla doldurduğu stadyumdan çıkarken İşçimen art arda çalınan kornalarla başlayan olaylar zincirinde saldırıya uğradı. İşçimen arkasındaki arabada bulunanları uyarmak için aracından indi. Otomobilinden inen saldırgan da hiç tereddüt etmeden savcıya yöneldi. Yumruk darbesiyle yere düşen İşçimen’e çevredekiler yardım etti. Savcı İşçimen polis ekiplerince hastaneye götürüldü, darp raporu alan savcı saldırganlardan şikayetçi oldu.

Saldırı yargı camiasında ve kamuoyunda yankı uyandırdı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç saldırıyı kınadı ve savcıya geçmiş olsun dileklerini iletti. Bakan Tunç saldırganın yakalanması için gerekli tüm adımların atıldığını ve İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığının adli soruşturmanın başlattığını duyurdu.

Önce serbest bırakıldı, sonra tutuklandı

İşçimen’i döven saldırganlardan Tayfun Tahsin İlgün, ardından da Erol Gök yakalandı. Ancak İlgün yakalandıktan sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İşçimen’e hakaret ettiği belirlenen ve yakalandıktan sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakılan şüpheli İlgün dün tekrar çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Tartışmanın ardından İşçimen’i dövdüğü tespit edilen ve soruşturmanın yürütüldüğü Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığına teslim olan firari şüpheli Erol Gök de savcılığa giderek teslim oldu. Gök işlemlerinin ardından sevk edildiği mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İfadesi ortaya çıktı

İşçimen’e saldıranlardan Erol Gök dün (2 Eylül) savcılığa teslim oldu.

Tutuklanmasına karar verilen Gök’ün mahkeme sorgusundaki ifadesi de ortaya çıktı.

Gök şunları söyledi: “Savcımızdan ve herkesten özür diliyorum. Avukatım adli tatilde olduğu için gelemedim, bugün kendim geldim. Kızım okulu başlayacak, bana ihtiyacı var. Her şey bir anda oldu, çocuklarımın refleksi ve benim de babalık duygularımla orada bu durum yaşandı. Serbest bırakılmayı, hakimliğiniz aksi kanaatte ise adli kontrol hükümlerinin uygulanmasını talep ediyorum.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.