Yargıtay mağduriyet yarışına dönen boşanma davasında nihai kararını verdi: Koca ağır kusurlu

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi bir boşanma davasında iş gezileri nedeniyle eşini ve çocuğunu ihmal eden, özel günleri kutlamayan ve hastalandığında onunla ilgilenmeyen kocayı 'ağır kusurlu' saydı.

Gündem 24 Eylül 2024

Manisa’da karşılıklı boşanma davasında kadın voleybol yöneticisi eşinin sık sık seyahatlere giderek kendisini ve çocuğunu ihmal ettiğini savundu. Birlikte sosyal ortamlara da girmediklerini belirterek boşanmanın yanı sıra 50 bin lira manevi tazminat istedi.
Erkekse eşinin en ufak bir sorunda evi terk etmeyi ve ortak yaşamı sonlandırmayı alışkanlık haline getirdiğini, ailesiyle görüşmeyip ortak konuta gelmelerini istemediğini öne sürdü. Kadının kıskançlık nedeniyle evde sinir krizleri geçirdiğini, hakaret ettiğini de iddia ederek 20 bin lira manevi tazminat istedi.

Manisa 1. Aile Mahkemesi işi nedeniyle eşine ve çocuğuna ilgisiz kalan, yurtiçi ve yurtdışı seyahatlerine eşini nadiren götüren ve özel kutlamalarda eşini yalnız bırakan kocayı ağır kusurlu buldu.

Mahkeme kadını da eşinin işi ve çevreden duyduğu dedikodular nedeniyle kıskançlık yapması, hakaret içeren, eşini evde istemediğine dair mesajlar atması ve geçerli bir sebebi bulunmamasına rağmen eşinin ailesiyle uzun süredir görüşmemesi nedeniyle kusurlu saydı.

Boşanmaya sebebiyet veren olaylarda kadının hafif, erkeğin ağır kusurlu olduğuna karar veren mahkeme boşanma sebebiyle kişilik hakları saldırıya uğrayan kadın yararına aylık 2 bin 500 lira tedbir ve yoksulluk nafakasıyla 50 bin lira manevi tazminata hükmetti.

Tarafların itiraz etmesi üzerine dosyaya bakan İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 2. Hukuk Dairesi yerel mahkeme kararının usul ve kanuna uygun olduğu gerekçesiyle istinaf başvurusunu esastan reddetti.

Temyiz edilen davada nihai kararı veren Yargıtay 2. Hukuk Dairesi de adamı ağır kusurlu sayan yerel mahkeme kararını onadı.

Boşanma nasıl kokar: Eşinden iki ay önce ayrılan Dubai prensesi 'Divorce' adlı parfüm çıkardıBoşanma nasıl kokar: Eşinden iki ay önce ayrılan Dubai prensesi ‘Divorce’ adlı parfüm çıkardı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.