Yazar Cem Akaş son yolculuğuna uğurlandı

Dün yaşamını yitiren Can Yayınları Genel Yayın Yönetmeni Cem Akaş son yolcuğuna uğurlandı. Akaş 19 Ekim’de yaşamını yitiren oğlunun mezarının bulunduğu Ümraniye Hekimbaşı Mezarlığı’nda defnedildi.

Kültür Sanat 29 Ekim 2026

Bir süredir kanserle mücadele ettiği öğrenilen ve dün (28 Ekim) yaşamını yitiren Genel Yayın Yönetmeni, yazar, editör ve çevirmen Cem Akaş Marmara İlahiyat Camii’nde düzenlenen töreniyle son yolculuğuna uğurlandı.

Sanat ve edebiyat dünyasından çok sayıda ismin katıldığı cenaze töreninde Akaş’ın eşi Esra Özdoğan taziyeleri kabul etti. Çift 20 Ekim’de 19 yaşındaki oğulları Can Akaş’ı toprağa vermişti.

Törenin ardından Akaş’ın cenazesi oğlu Can Akaş’ın da mezarının bulunduğu Ümraniye Hekimbaşı Mezarlığı’nda defnedilmek üzere cenaze aracına yakınlarının omuzlarında götürüldü.

Geçen hafta oğlunu kaybetmişti

Cem Akaş, geçtiğimiz hafta kalp yetmezliğinden yaşamını yitiren19 yaşındaki oğlu Can Akaş’ın ardından şunları söylemişti:

“Öğlen Esra’yla yanımızda oturuyordu, madde kullanıyor mu diye sorduk çünkü kötü görünüyordu, ‘Yok ne maddesi, bir şu sigarayı içiyorum işte,’ dedi ve ben de yatıştım. Yatışmamam gerekirdi. Ölüm nedeni kalp yetmezliği. Bu masum görünümlü sigaranın akciğerde yarattığı tahribatı ebeveynler de gençler de yeterince bilmiyor. Ben beş yıllık bir kanser tedavisinin sonundayım, bundan sonra ne kadar zamanım olur herhangi bir şey yapmaya, bilmiyorum. Ama olan zamanımda bu konudaki farkındalığı artırmak için Esra’yla birlikte elimizden geleni yapacağız.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.