Yeni doğum yapan eşini defalarca bıçakladı

Mardin'de yaşayan Siyar Ecevit cuma günü doğum yapan eşi Vatfa Ecevit'i defalarca bıçakladı. Henüz iki günlük anne olan kadın doğum yaptığı hastaneye kaldırıldı ama kurtarılamadı.

Gündem 22 Ocak 2024
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

Behiye adıyla bilinen Vatfa Ecevit 25 yaşındaydı ve cuma günü Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bir kız çocuğu dünyaya getirmişti. Bu bebek Vatfa’nın ikinci çocuğuydu. Bebeğini kucağına alalı iki gün olan genç kadın dün taburcu olmuş, evinde dinleniyordu. Ancak 28 yaşındaki eşi Şiyar Ecevit kadını defalarca bıçakladı, bahanesiyse henüz öğrenilemedi.

Saldırgan eşini bıçaklayıp ağır yaraladıktan sonra komşulara haber verdi ve eve gelen yakınları Vatfa Ecevit’i kanlar içinde yerde buldu. Bunun üzerine jandarma ve sağlık ekiplerine haber verildi, ekipler ağır yaralı kadını hastaneye kaldırdı. Doğum yaptığı hastanede genç kadın tüm müdahalelere rağmen kurtarılamazken Şiyar Ecevit gözaltına alındı. Buradaki işlemlerinin ardından da adliyeye sevk edildi.

Genç kadının cenazesine Mardin Baro Başkanı Avukat İsmail Elik de katıldı ve Vatfa’nın baro çalışanlarından biri olduğunu söyledi. Elik’in aktarımına göre Şiyar Ecevit kadını 17 yerinden bıçaklamıştı. Saldırganın madde bağımlısı olduğunu da söyleyen Elik “Kadın henüz cuma günü doğum yapmış, muhtemelen adam madde bağımlısı ve madde kullanarak bu cinayeti gerçekleştirdi. Son bir ay içerisinde Artuklu’da işlenen ikinci kadın cinayeti. Her geçen gün kadına yönelik cinayetlerin artması hepimizin sorumluluğudur. Artık kadın cinayetlerinin görmezden gelinmesi kabul edilebilir bir durum değildir. Bu şekilde devam ederse maalesef gün geçtikçe artmaya devam edecektir” dedi.

Kadın cinayetinde emsal karar: Kanundaki en ağır cezaya çarptırıldılarKadın cinayetinde emsal karar: Kanundaki en ağır cezaya çarptırıldılar

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.