Yeni hafta yağmurla geliyor

Meteoroloji'nin hava durumu raporuna göre Türkiye yeni haftaya yağışlarla başlayacak. Sıcaklık ise kısmen düşüş gösterse de mevsim normallerinde seyredecek.

Gündem 28 Nisan 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) hava tahmini raporlarına göre bugün ülke genelinde yağışlı hava etkili olacak. Ege’nin güney kesimleriyle Akdeniz ve Karadeniz’in doğusu, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu’daysa güneşli hava hakim olacak. Marmara bölgesinde hava sıcaklığı 18-19 derecede seyredecek Amasya’da ise yağışlı havayla birlikte sıcaklıklar 31 dereceyi görecek. Tokat’ta da hava yağmurlu olacak ama termometreler 33 dereceyi görebilir.

 

MGM’nin 28 Nisan-2 Mayıs hava durumu tahmini.

Gelecek hafta ülkenin tamamı parçalı bulutlu hava ve yağışlara teslim olacak. Yağışlar kuzey ve iç kesimlerde genellikle yağmur, yer yer sağanak, kalan kesimlerde sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde olması bekleniyor.

Salı günü rüzgarın Marmara’nın güneybatısı ile Ege’nin kuzeyinde kuzeydoğu yönlerden kuvvetli eseceği öngörülüyor. Yeni haftada hava sıcaklıklar yağışlı sistemle birlikte bir miktar düşerek mevsim normalleri civarında seyredecek.

İnce ince bir kar yağar sosyal medya üstüne: Yeni medya çağında hava durumu tahminlerini nasıl okumalıyız? İnce ince bir kar yağar sosyal medya üstüne: Yeni medya çağında hava durumu tahminlerini nasıl okumalıyız? 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.