Yeni kararname: Filistinli öğrencilerin harçlarını devlet ödeyecek

Türkiye’de eğitim gören Filistinli öğrencilerin 2023-2024 yılı öğrenim ücretleri devlet tarafından karşılanmasına yönelik karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Gündem 17 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Filistinli öğrencilerin öğrenim ücretlerini Devlet karşılayacak

“2023-2024 Öğretim Yılında Yükseköğretim Kurumlarında Cari Hizmet Maliyetlerine Öğrenci Katkısı Olarak Alınacak Katkı Payları ve Öğrenim Ücretlerinin Tespitine Dair Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar” başlığıyla Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanlığı kararı yayınlandı. Karardaki geçici madde 3 ile Türkiye’de öğrenim gören Filistinli öğrenciler için bir istisna oluşturuldu.

Buna göre, ailesi veya kendisi Filistin’in Gazze kentinde ikamet eden ve herhangi bir Devlet yükseköğretim kurumunda örgün eğitim programına devam eden önlisans ve lisans öğrencilerinin ödemesi gereken öğrenim ücreti Devlet tarafından karşılanacak.

Kararda ayrıca Türkiye içinde olağanüstü hal ilan edilen bölgedeki yükseköğretim kurumlarında örgün eğitime devam eden önlisans ve lisans öğrencilerinin ikinci öğretim ücretleri de Devlet tarafından karşılanacak. Ayrıca 2023*2024 döneminde bu öğrencilerden ücret alınmışsa kendilerine iade edilecek.

İkinci öğretim üniversite harçları yüzde 36 zamlandıİkinci öğretim üniversite harçları yüzde 36 zamlandı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.