Yerlikaya bizzat duyurdu: Sarallar çetesi çökertildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya 'Sarallar' isimli organize suç örgütünün çökertildiğini, Özgür Saral'ın da aralarında bulunduğu 24 kişinin yakalandığını duyurdu.

Gündem 14 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ‘Sarallar’ isimli organize suç örgütünün ‘Kafes’ operasyonlarında çökertildiğini, örgüt elebaşı Özgür Saral’ın da aralarında olduğu 24 şüphelinin yakalandığını açıkladı.

Bakan Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada organize suç örgütleriyle mücadele kapsamında İstanbul ve İzmir’de ‘Kafes’ kod adlı eş zamanlı operasyonlar yapıldığını belirtti. İstanbul Büyükçekmece Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinasyonunda İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’nce gerçekleştirilen operasyonda ‘Sarallar’ grubu olarak bilinen organize suç örgütünün elebaşı Özgür Saral ile beraber 24 şüphelinin yakalandığı belirtildi.

Aidat adı altında haraca bağlamışlar

Örgütün Esenyurt ilçesinde sitelerdeki ev sahibi ve kiracıları silahla tehdit ederek yağma yaptığı belirlendi. Şikayetçi olanları ve özel güvenlik görevlilerini şikayetten vazgeçirmek için dövdükleri, mülk sahiplerinin rıza ve bilgisi dışında sahte evrak düzenleyerek daireleri başka kişilere kiraladıkları tespit edildi. Ayrıca eğlence mekanlarına silahlı saldırı düzenleyerek ‘kasten öldürmeye teşebbüs’, ‘genel güvenliği kasten tehlikeye sokma’, ‘fuhuş’, ‘silahla yaralamaya teşebbüs’ suçları işledikleri saptandı.

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından İstanbul ve İzmir’de düzenlenen ‘Kafes Operasyonu’ kapsamında yakalanan zanlılara yöneltilen suçlamalar arasında Esenyurt’ta bir sitenin yönetiminin ele geçirilmesi olayı yer alırken, suç örgütü üyelerinin yönetimini ele geçirdiği sitenin, 19 bloktan ve 3 bin 692 daireden oluştuğu belirtildi. Söz konusu site yönetimini kendi kontrollerinde tutan çete fertlerinin aidat bedelleri ile su, havuz, elektrik giderleri adı altında yüksek meblağlar aldıkları ileri sürüldü. Ülkede bulunan yabancı uyruklu kişilere ait daireleri başkalarına kiraladıkları iddia edilen çetenin, bu duruma karşı koyan mülk sahiplerini cebir, darp ve tehditte bulunarak sindirdikleri belirtildi.

Sarallar davasında tutuklu kalmamıştı

Öte yandan İstanbul’da ‘Sarallar’ olarak bilinen suç örgütüne yönelik 169 sanığın yargılandığı davada ara kararını 9 Eylül’de açıklayan mahkeme 8 sanığın tahliyesine karar vermişti. Böylece celse arası tahliye edilen, örgütün lideri olduğu iddia edilen İlyas Saral’ın da aralarında olduğu davada tutuklu sanık kalmamıştı.

‘Mafya’ yargılamalarında neler oluyor? ‘Sarallar’a tahliye, Kaplan’lara operasyon‘Mafya’ yargılamalarında neler oluyor? ‘Sarallar’a tahliye, Kaplan’lara operasyon

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.