TRT muhabirinin gözaltına alınmasının altından ‘Yıldız İstihbarat’ çıktı

TRT Haber Elif Akkuş dün akşam saatlerinde Ankara'da gözaltına alındı. TRT'nin daha önce de 3 ay süreyle görevden uzaklaştırdığı Akkuş'un gözaltı gerekçesine 10Haber ulaştı. Avukat Hüseyin Ersöz, Akkuş'un 'Yıldız İstihbarat' adlı bir sosyal medya hesabına bilgi aktarmakla suçlandığını söyledi.

Gündem 17 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

TRT’nin daha önce sebebini açıklamadan 3 ay görevden uzaklaştırdığı, süre bitmesine rağmen binaya almadığı, dilekçelerine yanıt vermediği 25 yıllık muhabiri Elif Akkuş dün akşam saatlerinde gözaltına alındı. Akkuş gözaltına alındıktan sonra tansiyonu 20’ye çıkması nedeniyle iki kez hastaneye kaldırıldı.

‘İki kez hastaneye kaldırıldı’

Elif Akkuş’un gözaltına alınma nedenini avukatı Hüseyin Ersöz 10Haber’e açıkladı. Ersöz müvekkilinin ‘Yıldız İstihbarat’ adlı bir sosyal medya hesabına bilgi aktarmakla şunlandığını belirterek şunları söyledi:

Avukat Hüseyin Ersöz

“Müvekkimin gözaltına alınma nedeni ‘Yıldız istihbarat’ adlı sosyal medya hesabından nepotizm ve kamu kaynaklarının kötüye kullanılması gibi iddialarla ilgili paylaşımlar yapılması. Bu paylaşımları yapan kişinin haber kaynaklarından birinin de Elif Akkuş olduğu iddia ediliyor. Sadece Elif değil 5-6 kişi gözaltına alındı. Yıldız İstihbarat adlı sosyal medya hesabı kullanıcısının beyanları esas alınarak gözaltına alındığı söyleniyor. Elif’in tansiyon sorunu var. İki defa hastaneye götürüldü. Savcı gözaltı süresini bir gün uzattı.”

Elif Akkuş kimdir?

Elif Akkuş 1996 yılında TRT’de çalışmaya başladı. Başta Irak, Suriye ve Libya olmak üzere birçok kriz ve savaş bölgesinde gelişmeleri takip eden Akkuş, 2023 yılının mayıs ayında gerekçe gösterilmeden 3 aylığına görevden uzaklaştırıldı. Elif Akkuş’un avukatı Hüseyin Ersöz, müvekkili Akkuş’un açığa alınma yazısında hiçbir gerekçeye yer verilmediğini söyledi. Ersöz, hukuka aykırı şekilde gerçekleştirilen işleme karşı Ankara 25. İdare Mahkemesi’ne dava açtıklarını duyurdu.Temmuz ayında üre doldu ancak Akkuş, TRT binasından içeri alınmadı.

56 ilde Kafes operasyonu: 367 gözaltı kararı56 ilde Kafes operasyonu: 367 gözaltı kararı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.