Yıkılan bina bitişik apartmanı duvarsız bıraktı: 30 yıl önceki müteahhite ulaşılamıyor

Avcılar'da bitişik iki binadan dört katlı olanın yıkımına başlandı, ama sekiz katlı olan duvarsız kaldı. 30 yıl önceki müteahhit inşaatın detaylarını hatırlamadığını söyleyip telefonunu kapattı.

Gündem 22 Şubat 2024
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Avcılar'daki iki bina bitişikti ve birinin yıkımı diğerini duvarsız bıraktı.

İstanbul Avcılar’da kentsel dönüşüm kapsamında bir binanın yıkımına başlandı. Binanın bitişiğinde bir apartman daha vardı ve yukarıdan başlanan yıkımda binanın üst katındaki dairelerin bitişikteki sekiz daireli binayla aynı duvarı kullandığı anlaşıldı: Çünkü yıkılması planlanmayan apartman duvarsız kaldı.

Bunun üzerine yıkımı yapan müteahhit belediyenin teknik uzmanlarının gelip inceleme yapmasını istedi. Gelen ekip farklı katlarda belirlenen noktalarda tuğlaların dikkatle kırılmasını isteyerek nerede ortak duvar kullanıldığını tespit etti. İnceleme sonunda binanın merdiven boşlukları ile üst kattaki dubleks dairelerde iki bina için ortak duvar örüldüğü anlaşıldı.

Belediye ekipleri yıkımı planladı.

Evlerine bitişik binanın yıkılmasını endişe içinde izleyen Levent Karabacak ortaya çıkan durum üzerine binayı yapan müteahhide telefonla ulaştığını, ancak müteahhidin aradan 30 yılı aşkın süre geçtiğini, o inşaatla ilgili detayları hatırlamadığını, bina yapılırken de tüm izinlerin alındığını söylediğini anlattı.

Levent Karabacak müteahhidin bir daha telefonu açmadığını söyledi: “Geçmişteki müteahhit bize bir sefer cevap verdi ve daha sonra tekrar arayacağımızı düşünmüş olmalı ki telefonlarını kapattı. Devlet yetkililerine, büyüklerine sesleniyorum. Sorumlusu kimse burada yaşayan insanları mağdur etmeye hakkı yok. Ailemiz, çocuklarımız var, burada yaşanacak en ufak sıkıntıda zararımızı kim karşılayacak” dedi. Yeni inşaatın yapımını üstlenen müteahhit ise ortak duvarlı dairelerin duvarını örmeyi kabul ettiğini belediye yetkililerine bildirdi.

Kentsel dönüşüm ve seçim inşaat malzeme sanayisini büyüttüKentsel dönüşüm ve seçim inşaat malzeme sanayisini büyüttü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.