Yine bir inşaat yine bir çocuk işçi ölümü

Daha bir hafta önce Ankara’da hayatını kaybeden 15 yaşındaki Alperen'in ardından bir çocuk işçi daha öldü. Ölüm haberi bu sefer Kayseri’den geldi. 17 yaşındaki Samet, çalıştığı inşaatın ikinci katından düştü.

Gündem 30 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Çalıştığı inşaatın altıncı katından asansör boşluğuna düşerek hayatını kaybeden 15 yaşındaki Alperen Kocayavuz’dan sonra bir çocuk işçi ölümü haberi daha geldi, bir haftada hayatını kaybeden çocuk işçi sayısı ikiye çıktı.

Alperen Kocayavuz’un babası Tamer Kocayavuz konuya ilişkin “Devlet buna neden müsaade ediyor? Bir taraftan kanun koyuyor, bir taraftan takip etmiyor. ‘Çocuklar geleceğimiz’ deniyor. Ancak bile bile gençliği yok ediyorlar. Şikâyetçiyiz. İhmal var. Orada hiçbir önlem yoktu” demişti.

Ankara’nın Çubuk ilçesinde yaşanan olaydan sonra ölüm haberi bu kez Kayseri’nin Talas ilçesinden geldi.

Kayseri’de yapım aşamasında olan 15 katlı inşaatın ikinci katından düşen 17 yaşındaki çocuk işçi Samet Ceylan olay yerinde hayatını kaybetti.

15 yaşındaki çocuk işçi şantiyede çalışırken hayatını kaybetti15 yaşındaki çocuk işçi şantiyede çalışırken hayatını kaybetti

28 Temmuz’daki olayda Samet Ceyran’ın 15 katlı inşaatın ikinci katında çalışırken dengesini kaybetmesi sonucu asansör boşluğuna düştüğü ifade edildi. Olay yerine gelen polis sağlık ekiplerine haber verse de Samet için geç kalınmıştı.

Son bir yılda yaşamını yitiren çocuk işçi sayısı 11’e çıktı.

Antalya'da öldürülen 17 yaşındaki Suriyeli çocuk mevsimlik işçi olarak gelmişAntalya’da öldürülen 17 yaşındaki Suriyeli çocuk mevsimlik işçi olarak gelmiş

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.