Yine motosikletli çete, bu kez emri Ukrayna’dan ‘Rıfat’ verdi

İstanbul Ataşehir’de iş insanı Levent A.’nın otomobilini kurşunlayıp kızının kullandığı aracı da motosikletle takip ettikleri iddia edilen iki Türkmenistanlı şüpheli gözaltına alındı.

Gündem 19 Kasım 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

Motosikletli çete saldırılarına bir yenisi eklendi. Silahlı iki kişi bir iş insanının arabasını kurşunladı. Ardından da kızını izlediler ama güvenlik kamerasına takıldılar, yakalanıp tutuklandılar.

Olay 3 Kasım Cuma günü saat 11.30 sıralarında Ataşehir’de yaşandı. İddiaya göre motosikletli iki kişi Levent A. isimli kişinin otomobiline ateş ederek kaçtı. Otomobiline dört kurşun isabet ettiğini gören iş adamı Levent A. polise gitti. 4 Kasım Cumartesi günü ise Levent A.’nın kızının otomobilinin motosikletli bir kişinin takip ettiği iddia edildi. Bunun üzerine polis olayla ilgili çalışma başlattı.

‘Daha önce biriyle iş yapmıştım, ayrıldım’

Levent A.’nın polise “Motosikletli iki kişi otomobilime ateş açtı. Daha sonra hızla kaçtılar. Aracımı durdurup kontrol ettiğimde dört kurşunun isabet ettiğini gördüm. Bir kişiyle iş yapıyordum. Daha sonra paramı alamadığım için iş yapmayı kestim. Sonra tanımadığım kişiler beni tehdit edip para istedi. Onlar yapmış olabilir. Kızımın otomobilini motosikletli biri takip etmiş. Yeni bir saldırı olabilir” dediği öğrenildi.

Kameralara yakalandılar

Gasp Büro Ekipleri olayla ilgili çalışmada iş adamı Levent A.’nın otomobilini kurşunlayan kişilerin güvenlik kamerasınca görüntülendiğini belirledi. Görüntülerde bir motosikletteki iki kişinin iş adamının lüks otomobilini takip ettiği görüldü. Görüntülerin izi sürüldü, o iki şüpheli gözaltına alındı.

Saldırı emrini Ukrayna’dan almışlar

Asayiş Şube Müdürlüğü’ne getirilen Türkmenistan uyruklu şüpheliler Sakır E.(29) ve Gafurcan H.(31) ile birlikte olayda kullandıkları tabancalar ve bir adet çelik yelek ele geçirildi. Şüphelilerin verdiği ifadede saldırı talimatını Ukrayna’da yaşayan “Rıfat” adlı kişiden aldıklarını söyledikleri öğrenildi. Poliste işlemleri tamamlanan iki şüpheli adliyeye sevk edildi ve çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Polis azmettiriciyi yakalamak için operasyonları sürdürüyor.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.