Yoksul bir ailenin ‘Masal’ı böyle son buldu…

Denizli’de Yıldırım ailesi yoksullukla boğuşuyordu. Evin babası inşaatta çalışırken 22 yaşındaki anne bodrum katındaki evlerinde iki bebeğini elektrikli battaniyeyle ısıtmaya çalışıyordu. Tek sığınakları olan o battaniye haneye ateş düşürdü.

Gündem 28 Aralık 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

Denizli Pamukkale’de bir ailenin yoksulluğu kışın gelişiyle birleşti ve bir drama yol açtı.

Kınıklı Mahallesi 6001 Sokak’taki üç katlı binanın bodrum katında  yangın çıktı. Sinem Yıldırım (21) çocukları Masal (1) ve Serhat Can Yıldırım’la (3) birlikte bulunduğu sırada yangını fark etti. Alevler kısa sürede yayılırken Sinem Yıldırım Serhat Can’ı yanına aldıktan sonra diğer odadaki Masal’ı da kurtarmak istedi. Ancak odayı saran alevlerden içeri giremedi. Anne-oğul vatandaşların yardımıyla dışarı çıkarıldı.

Anne-oğulun da canı tehlikede

Olay yerine ulaşan itfaiye ekipleri yangını söndürürken sağlık ekiplerinin yaptığı müdahalede Masal’ın hayatını kaybettiği belirlendi. Yangında ağır yaralandığı belirlenen anne-oğul ise ambulansla Denizli Devlet Hastanesine kaldırıldı. Anne-oğulun vücutlarında üçüncü derece yanık olduğu ve hayati tehlikelerinin bulunduğu öğrenildi.

Ekipler ilk incelemede yangının elektrikli battaniyeden çıktığını tespit etti. Masal’ın cenazesi otopsi için Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

Yıldırım ailesinin küçük evinin dışarıya açılan tek penceresi buydu. O pencere dün mahalle sakinlerinin bir dramın izlerine baktığı bir acı vitrinine dönüştü.

İşçi baba acı haberi inşaatta aldı

İnşaatta çalıştığı öğrenilen baba Eyüp Y. yangın haberini öğrenir öğrenmez evine geldi. Evine geldiğinde acı haberi duyan Eyüp Y. gözyaşlarına boğuldu. Olay yeri inceleme, itfaiye ve savcının adresteki çalışmalarının ardından minik Masal’ın cansız bedeni otopsi yapılmak üzere Pamukkale Üniversitesi Adli Tıp Kurumu’na götürüldü. Yangından sonra daire adeta küle dönerek kullanılamaz hale geldi.

Şırnak’ta büyük acı: Yangında 1 çocuk öldü, 3 çocuk ağır yaralandıŞırnak’ta büyük acı: Yangında 1 çocuk öldü, 3 çocuk ağır yaralandı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.