Yolcu otobüsü kazaları bitmiyor: 6 kişi öldü, 35 yaralı

Merzifon'da Ankara'dan Tokat'a giden bir yolcu otobüsü devrildi ve 6 kişi yaşamını yitirdi. Otobüsteki 35 kişi ise yaralı halde hastaneye kaldırıldı.

Gündem 1 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

Yolcu otobüsü kazaları dur durak bilmiyor. Yaz boyunca meydana gelen kazalar için önlem alınması gerektiği yönünde çağrılar yapıldı. Ulaşım ve Trafik Uzmanı Dr. Suat Sarı 10Haber’e yaptığı açıklamada otobüs şoförlerinin çoğunun uzun yola tek başına çıktığını söylemiş ve mola kurallarına da uyulmadığını ifade etmişti. Ayrıca otoban kenarında şoförlerin dinlenmeleri için üniteler yapılması gerektiğini aktaran Sarı, otobüs firmalarında lisanslama olmamasını eleştirerek yeni araçlarda olan şerit takip sistemlerinin söküldüğünü savunmuştu.

Yolcu otobüsü kazalarına ilişkin bir eylem planı halen hazırlanmazken bu kez de acının adresi Merzifon oldu. Ankara’dan Tokat’a gitmek üzere yola çıkan bir yolcu otobüsü, Merzifon OSB mevkisinde yol kenarına devrildi. İlk belirlemelere göre otobüsteki 6 yolcu yaşamını yitirdi, 35 kişi yaralandı. Yaralılar Merzifon Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Yolcu otobüsündeki 35 kişi yaralandı, 6 kişi öldü.

Kazadan şans eseri kurtulan Onur Demirtaş kaza anını “Otobüse Ankara’dan binmiştim. Otobüs geç gelmişti. Kaza bir anda oldu. Dışarıdan birisi camı patlattı. Onun sayesinde otobüsten çıktık” dedi.

Amasya Valisi Yılmaz Doruk, kazaya ilişkin şu açıklamayı yaptı:

“Bu sabah maalesef acı bir olay yaşadık, hepimize çok geçmiş olsun. Vefatlarımız ve yaralılarımız var. İzmir’den gelip Tokat Erbaa’ya giden otobüsümüz Merzifon ilçemize 5 kilometre kala yoldan çıkma suretiyle bir kaza yaptı. 5’i olay yerinde olmak üzere, 1 de hastanede vefat eden vatandaşımızı kaybettik. 35 vatandaşımız yaralandı. Bunlardan 2’si ayakta tedavi edildi. Durumları iyi ama 33 vatandaşımızın tedavilerine devam ediliyor. Bunlar arasında tabii durumu ağır olanlar ve ameliyata alınanlar var, nispeten daha iyi olanlar var.

Umut ediyoruz ki yeni 1 vatandaşımızın kaybı yaşanmadan, hızlı bir şekilde sağlıklarına kavuşurlar. Hepimize geçmiş olsun. Trafik kazasının oluşu şekliyle, sebebiyle alakalı hususlar tabii detaylı çalışma sonrası ortaya çıkacak. Olay yerine baktığınızda herhangi bir fren benzeri bir izi yok. 100-150 metre kadar yoldan çıkmış, yolun kenarında bir kanal var. O kanala çarpması sonucu otobüsün yan yatmasını değerlendiriyoruz. Onun dışında ihmal olayları, yapılacak soruşturmalar sonrası ortaya çıkacak.”

Yolcu otobüsü kazasında ölenlerin kimlikleri belli oldu.

Öte yandan kazada ölenlerin kimlikleri de belli oldu. Hayatını kaybedenlerin Durmuş Uysal (45), Melisa Kor (19), Edanur Çelik (20), Semanur Tahtakılıç (22), Urguç Kabadayı (51) ve Hilal Cebeci (18) olduğu belirtildi.

Kazada yaşamını yitiren Halkla İlişkiler ve Reklamcılık bölümü öğrencisi Melisa Kor’un babası İsmail Kor, “Sabah kaza olduğunda uyanıktım. Otobüste koltuğumda televizyona bakıyordum. Birden ses gelmeye başladı ve otobüs yan devrildi. Kızımla eşim ön koltukta oturuyordu. Kızımı kaybettik, eşim de hafif yaralı” dedi.

Yolculardan Kadir Arslan ise “Sabah 7 sıralarıydı, ben kaza olduğunda uyuyordum. Birden uyandım ve otobüsün yan yattığını gördüm. Sonrasını hatırlamıyorum, bizi ambulansa taşırlarken kendime geldim. Biz Erbaa’ya yakınımızın düğününe gidiyorduk” diye konuştu.

Bir otobüs de üzüm bağına uçtu

Dün bir yolcu otobüsü kazası da Manisa’da yaşandı. Manisa’nın Şehzadeler ilçesinde, virajı alamayıp sürücüsünün kontrolünden çıkarak üzüm bağına uçan yolcu otobüsünde dehşet yaşandı.

Otobüs devrilirken 4’ü personel 29 kişinin bulunduğu otobüste 15 yolcu yaralandı. İhbar üzerine bölgeye sağlık, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralı 12 yolcu çıkarıldıkları otobüsten hastanelere sevk edilirken, araçta sıkışan 1’i hamile 3 yolcu, itfaiye ekiplerinin uzun uğraşı sonucu sıkıştıkları yerden çıkarıldı. Manisa’daki hastanelere kaldırılan yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Yolcu otobüsü viyadükten uçtu: 7 ölü, 21 yaralıYolcu otobüsü viyadükten uçtu: 7 ölü, 21 yaralı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.