Yolcu tersleyen şoför olay çıkardı, bir polisin dizi kırıldı

İETT otobüsüne binen bir yolcu şoföre “Direkt mi gidiyorsun?” diye sordu. Şoför “Yamuk gidiyorum” yanıtı verince otobüsteki polis şoförü uyardı, kavga çıktı. Otobüsün dışına taşan kavgada polisin dizi kırıldı.

Gündem 12 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

Saadet A. ve Rumeysa A. İstanbul Alibeyköy’de Güzeltepe Mahallesi’nde saat 18.30 sıralarında duraktan 50G hat numaralı otobüse bindi.  Yolcular kartlarını okutup koltuğa otururken şoför Ayhan G.‘ye “Direkt mi gidiyorsun” diye sordu. Şoför ise soruya “yamuk gidiyorum ben” diye cevap verdi.

Bu diyaloğa şahit olan ve izinli olan Hassas Bölgeler Koruma Şube Müdürlüğü’nde görevli polis memuru A.Y. şoförü uyardı: “Bu nasıl üslup, senin anan bacın yok mu?” Bunun üzerine şoför ile polis memuru arasında tartışma çıktı. Şoförün bir türlü sakinleşmeyince iş kavgaya döküldü ve şoför otobüsün içinde polis memurunca tartaklandı.

İstanbul'da 40 milyonluk soygun: Hırsız özel şoför çıktıİstanbul’da 40 milyonluk soygun: Hırsız özel şoför çıktı

Etraftakilerin araya girmesiyle taraflar ayrıldı, ancak şoför Ayhan G. otobüsten inen polis memuru A.Y.’nin peşinden koşarak saldırdı, polisin gözünü morarttı. Devam eden kavgada polisin dizi kırıldı, kavgayı ayırmaya çalışan İbrahim Hamza Ç. de yaralandı.

Sağlık ekipleri yaralı polis memuru A.Y. ve İbrahim Hamza Ç.’yi ambulansla hastaneye kaldırdı.  Polis memuru iş göremez raporu aldı.

Şoför serbest

Olay yerine polis ise Saadet A., Rümeysa A., İbrahim Hamza Ç. ve A.Y.‘nın şikayetçi olması üzerine şoför Ayhan G.’yi gözaltına aldı. Emniyette kendisini tartaklayan polis memurundan şikayetçi olsa da şoför Ayhan G.’ye “görevli memura mukavemet”, “kişilerin huzur ve sükutunu bozma” ve “kasten yaralama” suçlarından adli işlem yapıldı. Adliyeye sevk edilen şoför adli kontrole şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Trafikte orta çağ savaşları: Otobüs şoförüne baltayla saldırdıTrafikte orta çağ savaşları: Otobüs şoförüne baltayla saldırdı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.