Yozgat’ta katliam gibi kaza: 12 ölü… ‘Gözümü açtığımda mahşer yeri gibiydi’

Yozgat'ın Sorgun ilçesinde yolcu otobüsünün şarampole düşmesi sonucu 12 kişi hayatını kaybetti, 19 kişi yaralandı. Yaralı yolculardan Muhittin Ateş 'Şarampole düştüğümüzü gördüm. Gözümü açtığımda mahşer yeri gibiydi, feryatlar... ' dedi.

Gündem 22 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı

Sivas’tan İstanbul’a seyreden Kamil Koç Turizm’e ait A.T. yönetimindeki 58 ADA 924 plakalı yolcu otobüsü, Sivas-Yozgat kara yolunun Mükremin Kavşağı yakınında kontrolden çıkıp karşı şeride geçerek şarampole düştü.

Kazada otobüste bulunan 12 kişi yaşamını yitirdi, 19 kişi yaralandı.

Yozgat ve Sorgun ilçesindeki hastanelere kaldırılan yaralılardan ikisinin durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Kazada; İlker Akdağ, Adem Tatlısu, Eymen Kadir Hasgül, Hakan Hasgül, Züleyha Hasgül, Mustafa Altun, Hatice Yıldırım, Serdal İçeloğlu, Feyzullah Dikçal, Mahmure Dikçal, Raziye Erdoğan ve Caner Kuzgun hayatını kaybetti.

Yüz metreden yuvarlanan araçtan sadece anne sağ çıktıYüz metreden yuvarlanan araçtan sadece anne sağ çıktı

Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, kaza yerinde yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

“Maalesef elim bir kazayla karşı karşıyayız. İlk verilen bilgilere göre, Sivas’tan İstanbul’a gitmekte olan bir firmaya ait otobüsümüz geldiği istikametten yolun karşı şeridine geçerek şarampole yuvarlanmış. Maalesef hayatını kaybeden, yaralanan arkadaşlarımız var. Arkadaşlarımız olayın ilk anından itibaren burada bizimle beraber. Emniyetimiz, jandarmamız, AFAD’ımız, kaymakamımız tüm birimlerimizle burada. Hayatını kaybeden ve ölen vatandaşlarımızı olay yerinden çıkarmış durumdayız. Yaralılarımızı, Yozgat ve Sorgun’daki hastanelerimize sevk etmiş vaziyetteyiz. Yine dikkatsizlikten kaynaklanan kaza olduğunu düşünüyoruz. Peşi sıra yapılan incelemelerde durum netleşecektir.”

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da sosyal medya hesabından “Yozgat’ın Sorgun ilçesinde Sivas’tan İstanbul’a gitmekte olan yolcu otobüsünün kontrolden çıkarak şarampole yuvarlanması neticesinde meydana gelen kazada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Kazada yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Kaza ile ilgili olarak gerekli adli soruşturma başlatılmıştır” mesajını yayınladı.

Yaralılar kaza anını anlattı

Kazada yaralanan yolculardan Muhittin Ateş, hastanedeki tedavisinin ardından olay yerine geldi.

Ateş, “Gece 12 gibi uyuyordum, çığlık seslerine uyandım. Arabanın bariyerlere vurduğunu, son olarak aşağı uçtuğumuzu gördüm. O anı hatırlamıyorum. Yuvarlanıyorduk zaten. Uyandığımda kendimde bir şey olmadığını gördüm. Yaralılara yardım ettim” dedi.

Ateş, “Uyandığımda şarampole düştüğümüzü gördüm. Sonrasını hatırlamıyorum. Gözümü açtığımda mahşer yeri gibiydi, feryatlar… Sivas merkezde oturuyorum. Sivas otogardan 21.30 arabasına binmiştik” diye konuştu.

Sorgun Devlet Hastanesinde tedavisine devam edilen Cihat Çalışkan da yolcu otobüsüne Yozgat’ın Akdağmadeni ilçesinden bindiğini söyledi.

Kaza anında yaşadıklarını anlatan Çalışkan, “Otobüs bir sağ bir sol şeklinde ikinci bariyerden uçuruma doğru ağaçlara çarptı. Savrulmayla yanımdaki kişi araçtan düştü. O savurmanın etkisiyle beni yere attı. Yanımda genç bir çocuk vardı. Ondan sonra başka kimseyi görmedim. Ben uyuyordum, bağırma sesine uyandım” açıklamasını yaptı.

Vişne ve kiraz toplamaya giden işçilerin minibüsü devrildi: 7 ölü, 14 yaralıVişne ve kiraz toplamaya giden işçilerin minibüsü devrildi: 7 ölü, 14 yaralı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.