Yumruk atan üniversitelinin babası: ‘Ne kahramanlık, ne düşmanlık’

Filistin mitinginde İsmail Aydemir’e yumruk attığı için tutuklanan Ege Akersoy babasıyla görüştü. Baba Zafer Akersoy “Bir taraf kahramanlık yaratıyor, bir taraf düşmanlık yapıyor. Aslında basit bir olay” dedi.

Gündem 4 Ocak 2024
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

Türkiye günlerdir Filistin’e destek mitinginde Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan İsmail Aydemir’in üniversite öğrencisi Ege Akersoy tarafından yumruklanmasını ve Akersoy’un tutuklanmasını konuşuyor.

Olayla ilgili siyasiler art arda açıklamalar yaptı, yorumundan dolayı gazeteci Fatih Altaylı ifadeye çağrıldı. CHP Akersoy’u cezaevinde ziyaret etti. Akersoy’un tutuklanmasına “orantısız tedbir uygulandığı” gerekçesiyle itiraz edenler Akersoy’a tokat atan O.T’nin gözaltına alınıp serbest bırakılmasına dikkati çekti.

Tevhid bayrağı taşıyan adama yumruk atan genç tutuklandıTevhid bayrağı taşıyan adama yumruk atan genç tutuklandı

Ege Akersoy’un babası Zafer Akersoy oğluyla tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi’nde görüştü. Ege’nin moralinin yerinde olduğunu belirten baba Akersoy 10Haber’e şunları söyledi:

“Ona moral verdik. Çünkü kendisi yüz kızartıcı bir suç işlemedi, kimsenin hakkını, malını çalmadı. Basit bir yumruk olayı tutuklanmayla neticelenebiliyor bu ülkede. Adamı tanımıyor, daha önce görmemiş, kastı yok, orada yürümese böyle bir olay olmayacak. Hayatında attığı tek yumrukla tutuklandı. Çok basit bir olay aslında. Normalde böyle bir olayda avukata bile gidilmez. Bir taraf kahramanlık yaratıyor, bir taraf düşman ilan ediyor. Aslında basit bir olay” dedi.

Ege Akersoy’a tokat atan  Oğuzhan T.’nin ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakılmasıyla ilgili ise “Onun tokadı daha yasal olduğu için o serbest bırakıldı” diye sitem etti.

Ben yumruğu affederim ama olay beni aştı

Dövülen İsmail Aydemir de tvnet’e açıklama yaptı. Aydemir “Bu yumruk bana atılmadı. Benim iki çocuğum var, o da çocuğum yaşlarında. Ben o çocuğu tanımam, bilmem, şahsi bir şeyim yok. Ben o çocuğu affederim aslında, nefis yapmam, o yumruğu cahilliğine veririm. Ama o yumruk beni de aştı, benim şahsımı aştı” diye konuştu.

Türkiye iki gündür bu yumruğu konuşuyor: Ege hapiste, babası tedirgin, Altaylı da ifadeye çağrıldıTürkiye iki gündür bu yumruğu konuşuyor: Ege hapiste, babası tedirgin, Altaylı da ifadeye çağrıldı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.