Türkiye iki gündür bu yumruğu konuşuyor: Ege hapiste, babası tedirgin, Altaylı da ifadeye çağrıldı

Filistin'e destek mitingine tevhid bayrağıyla giden eylemciye yumruk atan üniversiteli Ege Akersoy’u CHP hapishanede ziyaret etti. ‘Eline sağlık’ diyen Fatih Altaylı ifadeye çağrıldı. Baba Akersoy ise 10Haber’e konuştu: Köpürtüyorlar.

Gündem 3 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

Türkiye Gençlik Vakfı’nın (TÜGVA) Galata Köprüsü’nde düzenlediği  “Şehitlerimize Rahmet, Filistin’e Destek, İsrail’e Lanet” eyleminden sonra Şişhane’de “Kelime-i Tevhid” bayrağı taşıyan İsmail Aydemir’e yumruk attığı için tutuklanan üniversite öğrencisi Ege Akersoy’un savcılık ifadesi ortaya çıktı.

Ege Akersoy ifadesinde Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği son sınıf öğrencisi olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Benim babam emekli binbaşı ve ben de milliyetçi duygularla yetiştirildim. Geçenlerde Suudi Arabistan tarafından ülkemizin kurucu liderinin fotoğrafı mesele edilerek ülkemiz aleyhine uygulama yapılmasından, yaşanan terör saldırıları sonucunda 12 askerimizin şehit edilmesinden sonra ben de bir Türk vatandaşından Türk bayrağı taşımasını beklerken karşımdan gelen yeşil üzerine Arapça yazılı bayrak taşıyan kişiye ‘Sen Türk değil misin, hassas zamanlardayız’ dedim.

Tevhid bayrağı taşıyan adama yumruk atan genç tutuklandıTevhid bayrağı taşıyan adama yumruk atan genç tutuklandı

Kendisi de bana ‘istediğimi taşırım’ dedi. Aramızda itişme oldu. Kendisi yanıma gelince ben de kendimi korumak amacıyla yumruk attım. Sözlü olarak uyarmam gerekirdi.

Olay nedeniyle pişmanım. Ben herhangi bir ulusa yönelik aşağılayıcı bir söz söylemedim. Sadece Türk vatandaşı olduğunu tahmin ettiğim kişiyi uyarmak istedim. Olaydan sonra etraftan tanımadığım bir kişi de bana vurdu. Bana vuran kişiden de şikayetçiyim.”

Önce Metris Cezaevine konan Akersoy dün öğlen saatlerinde Silivri Cezaevi’ne sevk edildi.

Baba Akersoy: Olayı siyasi hale getirip köpürttüler

10Haber’e konuşan baba Zafer Akersoy ise oğlunun tutuklanmasına “Cezaevine gittik ama görüş günü olmadığı için görüşemedik. Bunu siyasi bir olaya çevirdiler, köpürttüler. Biz bu ülkeyi seven insanlarız. Benim oğlum kimseyle kavga etmiş bir insan değildir. Kavga etmeyi de bilmez ama ortada bir tahrik var. Bu çocuk son derece kibar, centilmen, tertemiz bir çocuk. Üniversite son sınıfta bir ay sonra mezun olacak, başarılı da bir öğrenci” diyerek tepki gösterdi.

CHP’li vekilden ziyaret: Gayet dinç, dik duruyor

Akersoy’un tutuklanmasına siyasilerden de tepkiler geldi. CHP İstanbul Milletvekili Turan Taşkın Özer, Akersoy’u Silivri Cezaevi’nde ziyaret etti. Ziyaretin ardından 10Haber’e konuşan Özer “Gayet iyi durumda, hiçbir sıkıntısı yok. Herhangi bir kötü muameleye maruz kalmamış. Yaşanan olay sebebiyle üzgün, olayların bu noktaya geleceğini tahmin etmediğini söyledi. Gayet dik duruyor, dinç duruyor. Biz olayın takipçisi olacağımızı, üzülmemesi gerektiğini, gerekli itirazların avukatları tarafından yapılacağını söyledik. Babasıyla da görüşeceğim. Ege olayı da anlattı. Hilafet bayrağı sallayan kişiye ‘12 şehit var keşke Türk bayrağı sallasaydınız’ demiş, karşısındaki kişi de ‘Sana ne dangalak’ diye hakarette bulunmuş. Bunun üzerine tartışma arbedeye dönüşmüş ve yumruk olayı o sırada yaşanmış” dedi.

Özgür Özel, Ege Akersoy’un babasıyla görüştü

Öte yandan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ege Akersoy’un babası Zafer Akersoy’la telefonla görüştü. Özel baba Akersoy’a geçmiş olsun dileklerini ileterek Ege’nin durumu hakkında bilgi aldı.

Tutuklama kararını yanlış bulduklarını belirten Özel aileye hukuki destek vermeye hazır olduklarını, en kısa sürede bir milletvekilinin Akersoy’u cezaevinde ziyaret edeceğini ifade etti.

Özel “Başarılı bir öğrenci olan Ege’nin geleceğinin ve eğitim hakkının siyasi tartışmaların üzerinde olduğunun” altını çizdi. Özel CHP olarak şiddeti asla savunmadıklarını, ancak yapılan tutuklamanın kanuna aykırı olduğunu, süreci sonuna kadar takip edeceklerini vurguladı.

Yumruk atan tutuklandı, ona tokat atan serbest

Filistin’e destek mitinginde, üzerinde Kelime-i Tevhid yazılı, yeşil renkli bayrak taşıyan İsmail Aydemir’i yumruklayan ve daha sonra tutuklanan Ege Akersoy’a tokat attığı için gözaltına alınan O.T., verdiği ifadenin ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

Yeni yılın ilk gününde çeşitli vakıf ve derneklerin oluşturduğu Milli İrade Platformu’nca Galata Köprüsü üzerinde gerçekleştirilen ‘Şehitlerimize Rahmet, Filistin’e Destek, İsrail’e Lanet’ mitingi sonrası üzerinde Kelime-i Tevhid yazılı, yeşil renkli bayrak açan taşıyan İsmail Aydemir, tartıştığı Ege Akersoy tarafından yumruklandı. Polis olaya müdahale ederken, kalabalığın arasından bir kişi Ege Akersoy’a tokat attı.

Olayın ardından kimliği tespit edilen O.T., polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı. ‘Kasten yaralama’ suçundan hakkında tahkikat yürütülen O.T., emniyette verdiği ifadenin ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

Fatih Altaylı’ya da soruşturma

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Fatih Altaylı hakkında “suçu ve suçluyu övme” iddiasıyla resen soruşturma başlattı. Altaylı 1 Ocak’ta İstanbul’da düzenlenen “Şehitlerimize Rahmet, Filistin’e Destek, İsrail’e Lanet” yürüyüşünün sonrasında İsmail Aydemir’e yumruklu saldırıyla ilgili olarak sosyal medya hesabından “Eline sağlık” paylaşımı yapmıştı.

Başsavcılık ayrıca Altaylı hakkında video paylaşım platformu Youtube üzerinden 24 Aralık 2023’te yayınladığı videoda Ankara’daki “İsrail ve PKK’ya Lanet Mitingi”ne katılanlara yönelik sözleri dolayısıyla “halkın bir kesimini kin ve düşmanlığa alenen tahrik ve aşağılama” suçundan resen ayrı bir soruşturma başlattı. Mitinge katılanlar 27 aralıkta Fatih Altaylı hakkında suç duyurusu yapmıştı. Altaylı savcılığa ifadeye çağrıldı.

Anıtkabir'de şeriat provokasyonuAnıtkabir’de şeriat provokasyonu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.