Yurdun bir kısmı sonbahara girmeyi reddediyor

Meteoroloji Eylül aynın ikinci haftasında üç bölgede yağmurlu havanın hakim olacağını tahmin ediyor. Hava durumu raporlarına göre Marmara, Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgeleri sağanağa teslim olacakken Güneydoğu Anadolu'da sıcak hava hakim olacak.

Çevre 6 Eylül 2024
Temsili fotoğraf.

Türkiye sıcak yaz günlerini geride bırakmaya hazırlanıyor. Sonbaharın başlangıcı 1 Eylül’de hava bulutlu ve serindi. Hatta bu sosyal medyada ‘Eylül ayının dakik olmasıyla’ gündem oldu. Ancak sonraki günlerde sıcaklık yeniden yükseldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), gelecek günlerde güneşli havanın yerini yağışlara bırakacağını duyurdu. Sıcaklık seviyeleri belirgin şekilde düşmese de bulut, Güneş’in önüne geçecek.

MGM’nin 7 Eylül Cumartesi günü için yaptığı hava durumu tahminine göre; Marmara, Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgelerinde yağışlı hava hakim olacak. Ayrıca Osmaniye’de de yine yağış bekleniyor. Yurdun geri kalanında sıcaklar devam edecek. Hatta Siirt, Batman, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis ve Adıyaman’da termometreler zorlanacak.

MGM’nin 7 Eylül hava durumu raporu.

Pazar günü de yine Marmara, Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgelerinde yağış bekleniyor. Ancak bu kez İç Anadolu’nun bir kısmında da sağanak var. Eskişehir ve Kütahya’da yağış beklenirken sıcak havasıyla ünlü Adana’da ve Osmaniye’de de gün yağmurlu geçecek. Diğer bölgelerde güneşli hava hakim olacak.

MGM’nin 8 Eylül hava durumu raporu.

Haftanın ilk gününde Marmara, Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgeleri yine sağanağa teslim olacak. Bu kez Trakya’da güneş açarken Doğu Anadolu’da Ağrı, Iğdır, Elazığ ve Malatya yağmurdan muaf olacak. Güney Doğu Anadolu’daysa termometreler zorlanacak, hava yazın sıcak günlerini aratmayacak.

MGM’nin 9 Eylül hava durumu raporu.

Hava durumu karışık: Ege'de aşırı sıcak, Karadeniz'de sel tehlikesiHava durumu karışık: Ege’de aşırı sıcak, Karadeniz’de sel tehlikesi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.