Kışa veda, bahara merhaba: Termometre 30 dereceyi gösterecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) yeni haftanın hava tahmini raporlarını yayımladı. Ankara'da termometrelerin 30 dereceyi göreceği tahmin edildi. Bu sırada yoğun yağış alan İstanbul'da da baraj doluluk oranları açıklandı.

Çevre 21 Nisan 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre Marmara’nın batısı, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun doğusu ile Osmaniye çevreleri, Adana’nın kuzey ve doğusu, Hatay ve Kahramanmaraş’ın batı ilçeleri, Samsun ve Ordu’nun iç kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların gece saatlerinde Edirne ve Kırklareli çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi devam ediyor.

Ankara’da hava sıcaklığının 30 dereceye çıkarak mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği, İstanbul ve İzmir’de ise parçalı bulutlu bir havanın egemen olacağı ifade ediliyor.

İstanbul’da yağışlar işe yaradı mı?

Öte yandan İstanbul cumartesi erken saatlerden itibaren yağışlı havanın etkisindeydi. Bu sağanak yağmur neticesinde kentin farklı bölgelerinde metrekareye 15 ila 50 kilogram arasında yağış kaydedilirken Çatalca’nın ormanlık bölgelerinde bu değer 75 kilograma ulaştı.

En fazla yağış Çatalca, Arnavutköy, Sarıyer, Eyüp ve Büyükçekmece’de gözlendi.

İstanbul’a su sağlayan barajlardaki doluluk oranı dünkü yağışlardan sonra yüzde 80,75’ten yüzde 82,58 seviyesine yükseldi.

İSKİ’nin verilerine göre 20 Nisan itibariyle İstanbul’da baraj doluluk oranları şöyle:

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.